Gazipaşada Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
GÜNDEM, 29 Ekim 2024 11:19Haber : Başkent Postası / 07haber.com.tr

GAZİPAŞA’DA CUMHURİYET’İN 101. YILI ÇOŞKUYLA KUTLANDI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. Yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Gazipaşa’da da coşkuyla kutlandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere armağanı olan, özgürlüğümüzün eseri, bağımsızlığımızın ilanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. Yıl Dönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da gerçekleştirilen törenle başladı. Gündüz gerçekleştirilen bir dizi etkinliğin ardından ise akşam Fener Alayı Yürüyüşü ve Turgut Çıngı Cumhuriyet konseriyle ilçe halkı Cumhuriyet bayramı coşkusunu doruklarda yaşadı.
Cumhuriyet coşkusunu kalbinde hisseden binlerce Gazipaşalı, Cumhuriyetin 101. yıl dönümünde sokaklara akın etti. Binlerce Gazipaşalıyı buluşturan Fener Alayı Yürüyüşüne; Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz, Atatürkçü Düşünce Derneği Gazipaşa İlçe Başkanı Hasan Coşkun, CHP Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Saniye güven, CHP Gençlik Kolları Başkanı Yunuscan Karaduman, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Yöneticileri ve binlerce vatandaş katıldı. Fener Alayı yürüyüşü, meşaleler ve marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanında tamamlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığın içinde gösteri için yer alan Gazipaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibi, muhteşem zeybek oyunlarıyla büyük bir görsel şölen yarattı. Cumhuriyet’in 101. Yıldönümüne özel gerçekleştirilen coşkulu kutlama programında, tüm ilçe halkının ‘Yaşasın Cumhuriyet!’ sloganları tüm meydanda yankılandı.
TUTGUT ÇINGI’DAN MUHTEŞEM CUMHURİYET KONSERİ
Her yıl ilçede büyük bir coşkuyla düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bu yıl sanatçı Turgut Çıngı’nın katılımıyla daha da coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Sanatçı Turgut Çıngı, Cumhuriyetin 101. Yılı akşamında Gazipaşalılarla buluştuğu Cumhuriyet Konserinde, muhteşem sahne performansıyla gönüllere taht kurdu. Binlerce Gazipaşalının buluştuğu konserde hep birlikte şarkılar söylendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gazipaşa’ya yakışır bir şekilde kutlandı.
BAŞKAN YILMAZ, CUMHURİYET’İN 101. YILINI KUTLADI
Her fırsatta Gazipaşa’nın bir Cumhuriyet Şehri olduğunu vurgulayan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, konser öncesi konuşmasında herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Başkan Yılmaz, “Bu akşam, bir yüzyılı geride bırakan ve sonsuza kadar değerleri ile yaşayacak olan Cumhuriyetimizi, Cumhuriyet kenti olan Gazipaşa’da ve tüm yurtta, coşku ve kıvançla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Atalarımızın zorlu mücadelelerle kurduğu Cumhuriyet; bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik demektir. Cumhuriyet, milletin kendi iradesiyle, geleceğini kendisinin belirlemesi demektir. Bu topraklarda doğan her bir yurttaş, bu değerlere sahip olarak büyür. Cumhuriyetimiz sayesinde bugün burada, hep birlikte bir arada; fikirlerimizi özgürce ifade edebiliyor, haklarımızı savunabiliyor, yarınlarımıza umutla bakabiliyoruz. Cumhuriyet’in birleştirici gücüyle, bu bayram coşkusunu hep birlikte gururla paylaşıyoruz.
Gazipaşa Belediyesi olarak, Cumhuriyet’e sadece şeklen değil ruhen de bağlı olmak bilinciyle ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Bilhassa kimsesizlerin kimsesi’ olmanın sorumluluğuyla çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne, Cumhuriyet değerlerinin ışığında yürüyor ve yaptığımız her çalışmayı O’nun değerlerine bir hizmet ve Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşayabilmesine katkı olarak görüyoruz.
Gazipaşalılar olarak, sahip olduğumuz tüm özgürlüklerin ve ortak değerlerin Cumhuriyet sayesinde var olduğunu biliyor; ilçemizde yaşayan herkese, bunu daha güçlü hissettirmek için azim ve kararlılıkla çalışmayı ve bu bilinci derinleştirmeyi kendimize görev sayıyoruz.
Verilen onurlu ve zorlu bir mücadelenin ve ödenen büyük bedellerin ardından; bizlere Cumhuriyetimizi armağan eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.” sözleriyle tüm Gazipaşalıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
GÜNDEM, 29 Ekim 2024 11:19
Yorumlar (0)

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti

GAZETECİ MEHMET ÇİÇEK’TEN TAZİYE MESAJI

İsa Kaplan " 3 Mayıs, Türk milletinin tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşünün simgesidir "

ANAHTAR PARTİSİ ANTALYA İL BAŞKANI MEHMET ÇALIŞKAN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Meteoroloji'den 11 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

“Gülşen” tiyatro oyunu büyük alkış aldı

Kemer Belediyesi “Can dostlarına” sahip çıkıyor

Kemer’de parklar yenileniyor

Kepez Kitap Fuarı’na eğitimci yazar Cesur’dan duygusal dokunuş

Asgari ücrete ARA ZAM açıklaması!

Otoyol Jandarması Ekipleri, Şehirlerarası Otobüslere 'Yolcu' Gibi Binerek Sürücüleri Denetliyor

Skolyoz Hastası Barış'ın Polis Olma Hayali Gerçekleşti

Minik Yürekler Emniyetle Buluştu: Öğrencilere Polislik Mesleği Tanıtıldı

Esenyurt’ta Tehlikeli Şekilde Araç Kullanarak Çocukların Canlarını Tehlikeye Atan Servisi Sürücüsü Yakalandı

Kırmızı Bültenle Uluslararası Seviyede Aranan Ş.Ç. ve Ö.A. İle Ulusal Seviyede Aranan M.G. ve S.E.Ö. İsimli Şahısları Ülkemize Geri Getirdik

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Şok İddia!
YGD, Gazetecilere 12 Kategoride Ödüller Verecek

DİYARBAKIR’DA “TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİK GELİŞMESİNDE GENÇLERİN ROLÜ ” SEMPOZYUMU

İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Jandarmanın Yeni Yardımcısı "Robot Köpek" Envantere Girdi

Düzensiz Göçe Yönelik 420 Bin 269 Kişinin Kimlik Kontrolünün Yapıldığı Denetimlerde 547 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İstanbul'da 407, Tokat'ta 1 ve Van'da da 1 olmak üzere 409 Şahıs Gözaltına Alındı

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ABB ŞİMDİ DE SOSYAL DESTEK ALAN ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİLERİN SAĞLIK KATILIM PAYLARINI ÖDÜYOR

HPV AŞISI VE DİYABET SENSÖRÜ PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ - TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ’NDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖDÜL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Boğaçayı Bilim Kurulu yaz tedbirleri için toplandı

BAŞKAN KOTAN KONYAALTI ESNAFIYLA BULUŞTU

Muratpaşa Doğu Garajı’nda Şüpheli Çanta Paniği!

Jandarma Genel Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

“NARKOKAPAN-MERSİN” Operasyonu Kapsamında 112 Torbacı Gözaltına Alındı

SASAM İçişleri Bakanlığının desteğiyle 1. SASAM Strateji Zirvesi düzenledi

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Emek, Toplumun Güçlü Yarınlarının Teminatıdır”

Mehmet Fatih Kayhan Öncülüğünde Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?
