Mehmet Karakaya Hemşehrilerimize hizmet ve onların gönüllerine girmek için yola çıktı
GÜNDEM, 23 Ocak 2023 14:58Mehmet Karakaya "Hemşehrilerimize hizmet ve onların gönüllerine girmek için yola çıktım" dedi.

40 yıla yakın Adalet yolunda hakim ve Cumhuriyet Savcısı olarak vatandaşlarımıza hizmet eden hemşehrimiz Mehmet Karakaya, 2021 yılında Antalya Cumhuriyet başsavcı vekilliği görevinde iken meslek hayatını sonlandırarak emekli olmuştur.
Halen Akdeniz Üniversitesi rektör danışmanı görevini icra etmekte olup, 20 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla Yüce milletimize layık halkımızı kucaklayıcı, hemşerilerimizin gönüllerini kazanmak hizmet etmek ve onların hizmetkarı olmak yolunda ilk adımını atarak, Tavşanlı ilçe teşkilatına başvurup, AK Parti'ye üye oldu. Amacının 2023 Haziran ayında gerçekleşecek olan Genel seçimlerde, AK Parti'den Kütahya milletvekili aday adayı olmak olduğunu açıklayan Karakaya, 1956 yılında ilçemiz Tavşanlı Moymul Mahallesi'nde dünyaya geldi.
İlk orta ve lise tahsilini Tavşanlı'da gördükten sonra, 1975 yılında Ankara Hukuk Fakültesini kazanarak, 1980 yılında mezun oldu. Bilahare Hakimlik Savcılık Sınavını kazanarak, Kütahya adliyesinde 2 yıl süren stajını da yaptıktan sonra, 1983 yılında Mardin Kızıltepe'de göreve başladı. Daha sonraki yıllarda Ezine Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, Kemer hakimi Adalet müfettişi olarak Adalet Bakanlığı Teftiş kurulunda görev aldıktan sonra, Ankara Cumhuriyet Savcısı (yüksek dereceli memur soruşturmalarından sorumlu) Yargıtay Cumhuriyet Savcısı görevlerinde bulunmuş, 2012 yılında kendi istemi ile hakimler savcılar kurulunca Antalya Cumhuriyet başsavcı vekilliğine ataması yapılmış, Antalya'da görev yaptığı aşamada uzun yıllar terör bürosunda sorumlu başsavcı vekili olarak görevini sürdürmüş , 15 Temmuz darbeye teşebbüs gecesinde Antalya'da Cumhuriyet başsavcı ve terör bürosundan sorumlu başsavcı vekili sorumluluğuyla kolluk (Emniyet Jandarma) kuvvetlerine tüm talimatların kendisi ve çalışma arkadaşları savcılar tarafından verildiğini, yoğun ve yorucu bir çalışmanın ardından 2021 yılında emekli olunca yıllarca devam edegelen çalışma arzusu ve tempolu çalışmanın yoğunluğunu hmeksizin, emeklilik günlerini alışılmış tarzda geçirebilmenin mümkün olmadığını hti. Bu arada Akdeniz Üniversitesi rektörlüğünden teklif gelmesi üzerine yaklaşık 1 yıldan bu yana Akdeniz Üniversitesi'nde rektör danışmanı olarak görevini sürdürdü.
Meslek hayatının 15 yılını Ankara'da 15 yılında Antalya'da geçirdiğini özellikle Ankara'da ve Antalya'da görev yaptığı yıllarda hemşehrilerinin her türlü sorunlarını çözmede ve onlara yardımcı olma yolunda ilgisini onlardan hiç eksik etmediğini, çok sevdiği il ve ilçesinden görev gereği uzak kaldığı zamanlarda da sık sık ilçemize geldiğini ve hemşehrilik bağının kopmasına hiç mahal vermediğini, bu arada kızının da Tavşanlı esnaflarından Yunus Kavuncu ile evlenmesinde ilçemle olan bağı daha da kuvvetlendirdiğini 1979 yılında öğrenim hayatı devam ederken evlendiğini ve bu evlilikten bir oğlan bir kızının dünyaya geldiğini , oğlu Ali Kara Karakaya'nın da Antalya Kumluca ilçesinde avukat olarak çalıştığını, mevki ve makam peşinde olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin sunduğu makamlarda uzun yıllar görev yaptığını, hemşehrilerinin gönüllerindeki manevi makama ve değerlere talip olduğunu, kısacası Allah nasip ederse gönüllerin Milletvekili olmak amacıyla yola çıktığını, " hemşehrilerimin bana göstereceği ilgi ve sevginin her şeyden önce geleceğini" belirterek tüm hemşehrilerimizi sevgi ve saygıyla selamladığını ifade etmiştir.
GÜNDEM, 23 Ocak 2023 14:58
Yorumlar (0)

Meteoroloji'den 11 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

“Gülşen” tiyatro oyunu büyük alkış aldı

Kemer Belediyesi “Can dostlarına” sahip çıkıyor

Kemer’de parklar yenileniyor

Kepez Kitap Fuarı’na eğitimci yazar Cesur’dan duygusal dokunuş

Asgari ücrete ARA ZAM açıklaması!

Otoyol Jandarması Ekipleri, Şehirlerarası Otobüslere 'Yolcu' Gibi Binerek Sürücüleri Denetliyor

Skolyoz Hastası Barış'ın Polis Olma Hayali Gerçekleşti

Minik Yürekler Emniyetle Buluştu: Öğrencilere Polislik Mesleği Tanıtıldı

Esenyurt’ta Tehlikeli Şekilde Araç Kullanarak Çocukların Canlarını Tehlikeye Atan Servisi Sürücüsü Yakalandı

Kırmızı Bültenle Uluslararası Seviyede Aranan Ş.Ç. ve Ö.A. İle Ulusal Seviyede Aranan M.G. ve S.E.Ö. İsimli Şahısları Ülkemize Geri Getirdik

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Şok İddia!
YGD, Gazetecilere 12 Kategoride Ödüller Verecek

DİYARBAKIR’DA “TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİK GELİŞMESİNDE GENÇLERİN ROLÜ ” SEMPOZYUMU

İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Jandarmanın Yeni Yardımcısı "Robot Köpek" Envantere Girdi

Düzensiz Göçe Yönelik 420 Bin 269 Kişinin Kimlik Kontrolünün Yapıldığı Denetimlerde 547 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İstanbul'da 407, Tokat'ta 1 ve Van'da da 1 olmak üzere 409 Şahıs Gözaltına Alındı

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ABB ŞİMDİ DE SOSYAL DESTEK ALAN ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİLERİN SAĞLIK KATILIM PAYLARINI ÖDÜYOR

HPV AŞISI VE DİYABET SENSÖRÜ PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ - TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ’NDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖDÜL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Boğaçayı Bilim Kurulu yaz tedbirleri için toplandı

BAŞKAN KOTAN KONYAALTI ESNAFIYLA BULUŞTU

Muratpaşa Doğu Garajı’nda Şüpheli Çanta Paniği!

Jandarma Genel Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

“NARKOKAPAN-MERSİN” Operasyonu Kapsamında 112 Torbacı Gözaltına Alındı

SASAM İçişleri Bakanlığının desteğiyle 1. SASAM Strateji Zirvesi düzenledi

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Emek, Toplumun Güçlü Yarınlarının Teminatıdır”

Mehmet Fatih Kayhan Öncülüğünde Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
