Damlataş’ta hazırlanan Aile Dostu ve Güvenli Parklar Projesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 03 Temmuz 2021 01:19Antalya'nın Alanya İlçesi'nde çocuklarda hayal gücünü artırmak, ailelerde ise farkındalık yaratmak amacıyla Damlataş'ta hazırlanan Aile Dostu ve Güvenli Parklar Projesi'nin tanıtımı gerçekleştirildi.


Alanya Kaymakamlığınca hazırlanan, Alanya Belediyesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Sosyal Hizmet Merkezi ve İŞKUR iş birliğinde yürütülen Aile Dostu ve Güvenli Parklar Projesi, Damlataş Gökkuşağı Oyun Parkı'nda düzenlenen törenle tanıtıldı. Aile Dostu ve Güvenli Parklar projesinin tanıtımına Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Aslan, ALKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Şaktanlı, ve vatandaşlar katıldı.
GERİ DÖNÜŞÜMLE EĞLENCE BİR ARADA
Proje, geleneksel bir oyun parkında yer alan ekipmanlardan farklı olarak sıfır atık temelli bir anlayışla oluşturuldu. Parkta, esnek ve hareketli parçalar olarak adlandırılan koli kutuları, su boruları, tahta parçaları, lastikler, örtüler, ipler, kasalar ve büyük boru parçalarının oyun materyalleri olarak kullanılması, çocukların geri dönüşüme yönelik farkındalık geliştirilmeleri amaçlanıyor.
"ÇOCUKLAR OYUNU GELİŞTİRMELİ"
Proje hakkında bilgi veren ALKÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı ve Proje Sorumlusu Doç. Dr. Özge Metin Aslan, ailelerin oyun algısına yönelik de bakış açılarını değiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Doç. Dr. Aslan, "Çocukların çevrelerinde olan her şeyle oyun oynayabileceğini; çocukların hayal gücüyle herhangi bir materyalin kolayca oyuna dönüşebileceğinin farkındayız" dedi.
"ÇOCUKLARA FARKLI OYUNLAR SUNULMALIYIZ"
Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ise, çocukların standartlaşan oyun parkı konseptinden uzak, daha yaratıcı alanlara yönlendirilmesinin çocukların gelişiminde büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Ürkmezer, "Çocukların hayata bakışını etkileyen bu tür bir projeye Alanya Kaymakamlığı olarak ortak olmaktan büyük mutluluk duyduk. Bugün bu projenin ilkini gerçekleştirdik, Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel'in de destekleriyle bu parkların ve çalışmaların sayısı artacaktır" dedi.
YÜCEL "ÇOCUKLARI DOĞAYLA YAKINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ"
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel 'konuşmasında "Pandemi dolayısıyla eve kapanan, dijital bağımlılığa mahkûm kalan çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel sağlıklarına katkı yapacak bu önemli projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Alanya Belediyesi olarak daha yeşil bir Alanya için gece gündüz çalışıyoruz. Göreve geldiğimizden bu güne kadar park ve sosyal donatı alanlarının sayısını 3 kat arttırdık. Yaptığımız park, spor ve rekreasyon alanlarında çocuklarımızın güvenle açık havada vakit geçirmelerini, daha çok hareket etmelerini, özgürce koşarak, eğlenerek, oyunlar oynayarak mutlu olmalarını istiyoruz. Çünkü çocuklar oyunla büyür, oyunla gelişir ve mutlu olur. Onların mutluluğu da bizim mutluluğumuz demek.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 03 Temmuz 2021 01:19
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Egemenliğin Sesi: Bedri Yalçın İznik’te Ekümenik Oyuna Karşı Sahadaydı

PKK’nın Silah Bırakma Sürecine Dair Kamuoyuna Duyurumuzdur

Dünya Gençlik Konseyi’nden Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’a Ziyaret

CHP, doğru yolda mı?

TÜRKİYE AFET ACİL DURUM ÖNLEMLERİ

Özlem Bozkuş: Mücadeleyle Yoğrulan Bir Başarı Hikâyesi

ANTALYA TEMPO DERGİSİ MAYIS 2025 ÖZEL SAYISI

"Evlatlarımızın Kanı Üzerinden Açılım Yapamazsınız!" Anahtar Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Çalışkan’dan Sert Açıklama: “Referandum İstiyoruz”

Özgür Özel’den Özgür Çelik’e Destek: “Bu Saldırılar Onur Belgesidir”

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Başkan Muhittin Böcek’i ziyaret etti

Kepez’de 19 Mayıs’a özel müzik, sanat ve spor şöleni

Başkan Böcek; ‘Ulaşım Master Planını yıl sonuna kadar tamamlayacağız’

Sahnelerde Murat Beyaztaş fırtınası

Büyükşehir Belediyesi sınav kaygısı yaşayan öğrencileri yalnız bırakmıyor

Balbey ’de Kentsel Yenileme Projesi çalışmaları yeniden başladı

Medya: İsrail ve Türkiye, bugün Azerbaycan'ın arabuluculuğunda Bakü'de görüşecek

BBP MKYK Üyesi Recep Er ve BBP Kayapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Çiçek’ten Taziye Ziyareti

Baharın Coşkusu Sanatla Buluştu: Erdoğan Dedeoğlu'ndan Karma Resim ve Seramik Sergisi

AK Parti Diyarbakır Teşkilatında Yerel Yönetimler Zirvesi

Türkiye’nin İlk Tüm Yaşlara Hitap Eden Antoloji Animasyon Filmi Yolda

Antalya Burdurlular Derneği Başkanı Hüseyin Yamacı’dan Burdurlu İş İnsanlarına Ziyaretler Sürüyor

Köksal Selçuk’tan Anneler Günü Mesajı: “Annelerimiz, Hayatın Sessiz Kahramanlarıdır”

Bedri Yalçın’dan Anneler Günü Mesajı: “Fedakârlığın ve Şefkatin Adı Annelerimizdir”

"Annelere Sözümüz Var: Yapılanı Koruyacağız, Eksikleri Biz Tamamlayacağız"

Adnan Asar’dan Başkan Hakan Tütüncü’ye Teşekkür Ziyareti

Biri Yetenekli, Biri Deneyimli İki Hukukçunun Ortak Vizyonu: Antalya’dan Uluslararası Gayrimenkul Yatırımlarına Uzanan Başarı Hikayesi

IV. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başlıyor

Gazeteci Mehmet Çiçek " Mehmet Tekbaran Kardeşimizin Mekanı Cennet Olsun

Genel Başkan Bedri Yalçın: “İznik’te Milli Mücadele Ruhu Yeniden Canlanacak!”

BELEDİYEDEN EMEKÇİLERE SKANDAL TEHDİT

ULUSLARARASI MEDYANIN YÜKSELEN YILDIZI SKY HABER TV, TÜRKİYE GENEL MERKEZİNİ AÇTI

Bizim Parti'de Yeni Atamalar: İsa Demirel Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Vekili Oldu

Antalya turizmine yön veren işletmeler ödül gecesinde buluşuyor

DİYARBAKIR'DA "YILDIZ'I PARLADI, ESKİŞEHİR'E "ÜMİT " OLDU

Başkan Uysal, ‘Tam bağımsız Türkiye mücadelesi devam edecek’

AB ülkeleri ücret ortalaması 3.155 Euro, Türkiye'de 873 Euro

Anahtar Parti Antalya İl Başkanı Mehmet ÇALIŞKAN ; “Susuz Tarım Değil, Suskun Siyaset Bitmeli!”

ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI BEDRİ YALÇIN: UMUTSUZLUK YOK KARDEŞLERİM
