KORKOOP kadınları turunç kabuğundan reçel üretiyor
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 23 Ocak 2021 21:32Antalya'nın simgesi turunçlar sofralara lezzet, ekonomiye değer katacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yerelden kalkınma hedefiyle destek verdiği Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) kadınları Antalya'nın simgesi turunç meyvelerini lezzetli reçellere dönüştürüyor. Antalyalıların sofrasına lezzet olarak gelecek olan reçeller Halk-Et satış mağazalarında satışa sunulacak.
Büyükşehir Belediyesi’nin hem kooperatifçiliği hem de kadınların üretimini desteklemek amacıyla uygulayıcısı olduğu BAKA destekli 'Üreten Kadınlar Kazanan Yarınlar' projesi meyvelerini veriyor. Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi KORKOOP üyesi kadınlar, hem üreterek gelir elde ediyor hem de tüketiciyi sağlıklı ürünlerle buluşturuyor. Bu kapsamda Başkan Muhittin Böcek’in talimatlarıyla Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri parklardaki turunç meyvelerini toplayarak Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne göndermişti.
PARKTAKİ TURUNÇLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
Büyükşehir Belediyesi’ne ait parklardan toplanan yaklaşık bir ton turunç Korkuteli’nde bulunan üretim tesisinde işlenerek reçele dönüştürülüyor. Toplanan reçeller, KORKOOP kadınları tarafından yıkama, soyma, bekletme kaynatma, haşlama ve süzme aşamalarından geçiriliyor. Hazır hale getirilen reçeller daha sonra paketleme işlemi yapılıyor. Parklardaki ağaçlardan toplanan turunçların, Büyükşehir Belediyesi sayesinde değerlendirilerek ekonomiye kazandırıldığını ifade eden Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Dudu Karataş, “Antalya’mızın bir değeri olan turunçlar hem üreticiye hem de vatandaşa kazandırılıyor. KORKOOP üyesi kadınlar ve belediye ekipleriyle meyvelerimizi toplamıştık. Gıda güvenliği için özellikle araçların geçmediği, egzozlardan etkilenmeyecek parkta yetişen ağaçlardaki turunçları topladık. Yaklaşık bin ton turunç meyvesini Korkuteli’ndeki üretim merkezimizde işlemeye başladık” diye konuştu.
LEZZETLİ REÇELLER ÜRETİLİYOR
Dudu Karataş, turunç reçelinin yapım aşamalarını şöyle anlattı: “Kadın üreticilerimiz, turunçları önce yıkıyor sonra rendeleyerek o turuncun ince tabakası alınıyor. Daha sonra da kabukları dilimliyor ve ip yardımıyla kabukları kıvırıyoruz. Kabukları tencereye koyarak haşlaması yapılıyor, haşladıktan sonra suyunu süzerek, değiştiriliyor. Son olarak reçel aşaması ve şekerleme işlemi yapılıyor. Gıda mühendisi kontrolünde turunç kabuklarından reçel üretilirken, iç kısmından da turunç ekşisi üretiliyor. İleride pestilini de denemek istiyoruz.”
HALK ET’TE SATIŞA ÇIKACAK
Reçellerin paketlendikten sonra Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Et mağazalarında vatandaşlar için satışa sunulacağını belirten Dudu Karataş, “Ağaçta çürüyen turuncu ekonomiye kazandıran ve bizlere ilk günden beri destek veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e de reçelimizden ikram edeceğiz” dedi.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 23 Ocak 2021 21:32
Yorumlar (0)

İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Jandarmanın Yeni Yardımcısı "Robot Köpek" Envantere Girdi

Düzensiz Göçe Yönelik 420 Bin 269 Kişinin Kimlik Kontrolünün Yapıldığı Denetimlerde 547 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İstanbul'da 407, Tokat'ta 1 ve Van'da da 1 olmak üzere 409 Şahıs Gözaltına Alındı

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ABB ŞİMDİ DE SOSYAL DESTEK ALAN ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİLERİN SAĞLIK KATILIM PAYLARINI ÖDÜYOR

HPV AŞISI VE DİYABET SENSÖRÜ PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ - TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ’NDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖDÜL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Boğaçayı Bilim Kurulu yaz tedbirleri için toplandı

BAŞKAN KOTAN KONYAALTI ESNAFIYLA BULUŞTU

Muratpaşa Doğu Garajı’nda Şüpheli Çanta Paniği!

Jandarma Genel Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

“NARKOKAPAN-MERSİN” Operasyonu Kapsamında 112 Torbacı Gözaltına Alındı

SASAM İçişleri Bakanlığının desteğiyle 1. SASAM Strateji Zirvesi düzenledi

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Emek, Toplumun Güçlü Yarınlarının Teminatıdır”

Mehmet Fatih Kayhan Öncülüğünde Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

42 İlde FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda; 169 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcı Organize Suç Örgütü Üyesi 41 Şüpheli Yakalandı

Toplum Destekli Polis Ekipleri Öğrencilere Trafik Güvenliği, Güvenli Oyun Alanları ve 112 Kullanımı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundular

Antalya, Aydın, Samsun ve Tekirdağ’da Jandarma Ekipleri Tarafından Öğrencilere Trafik Bilgilendirmesi Yapıldı

Hassas Burunlar "Maya" ve "Liya" Narkotik Dedektör Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Alıyor

İmparator'un serveti duyanların dudaklarını uçuklattı

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜVENLİ YARINLAR: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE KADINLARA YÖNELİK AIKIDO EĞİTİMİ BAŞLADI

ADNAN ASAR’DAN TBMM’DE MHP'Lİ ABDURAHMAN BAŞKAN’A ZİYARET: ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

“ALIN TERİ KUTSALDIR, RANT DÜZENİ HARAMDIR!”

Müyorbir'den “Günümüzde Türk Halk Müziği” Paneli

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Dr. Köksal Selçuk’a Önemli Açıklamalar

Başkomutana çağrı....

BAŞKAN BÖCEK’İN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın'a Ziyaret
