Kapatılan maden ocağı genç mühendise mezar oldu
, 22 Ocak 2021 17:36Antalya Akseki’de iş ve işçi güvenliği olmadığı gerekçesiyle kapatılmasına rağmen özel izinle yeniden açılan mermer ocağında meydana gelen iş kazasında soket fırlaması sonucu genç mühendis Gökhan Yıldırım (31) yaşamını kaybetti.Mühendis Gökhan Yıldırım’ın, işverenin önlemlerin alındığını belirtip ikna edilerek yeniden işbaşı yaptığı iddia edildi.

Akseki'de iş ve işçi güvenliği olmadığı gerekçesiyle işi bırakan maden mühendisi Gökhan Yıldırım, mermer ocağında iş kazasında soket fırlaması sonucu yaşamını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, kaza 16 Ocak 2021 tarihinde meydana geldi. Akseki ilçesi Bademli bölgesinde Antalya Mermer Sanayi Ticaret ve Limited Şirketine ait Ruhsatlı sahayı rödovans karşılığı işleten RTN Maden İşletmeciliği, İnşaat, Nakliye, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ait mermer ocağında maden mühendisi olarak çalışan 31 yaşındaki Gökhan Yıldırım, soket fırlaması sonucu ağır yaralandı.
Beyşehir'de hastaneye kaldırılan genç maden mühendisi Gökhan Yıldırım kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yıldırım'ın cenazesi memleketi Kırıkkale'de defnedildi.
MERMER OCAĞININ FAALİYETİ DURDURULMUŞTU
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Talha İşmar'a ait RTN Maden İşletmeciliği, İnşaat, Nakliye, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ait mermer ocağının faaliyeti 29.07.2020 tarihinde durduruldu.
Faaliyeti durdurulmasına rağmen üretime devam edilen mermer ocağında 22.08.2020 tarihinde meydana gelen iş kazasında Cihan Kandemir adlı işçi yaralandı.
Mermer ocağındaki faaliyeti durdurulan RTN Maden İşletmeciliği, İnşaat, Nakliye, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin talebi üzerine, Süleyman Demirel Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünde görevli Prof. Dr. Servet Demirdağ, C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Saim Saraç ile Jeoloji Mühendisliği bölümü Öğretim Görevlisi Erhan Şener tarafından teknik rapor hazırlandı. Teknik raporda mermer ocağında gerekli önlemler alınarak üretim yapılmasında sakınca olmayacağı belirtildi.
İŞİNDEN AYRILARAK BABA EVİNE DÖNDÜ
Mermer ocağında görevli maden mühendisi Gökhan Yıldırım, geçen Aralık ayının son haftasında mermer üretimi yapılan yerde iş sağlığı ve iş güvenliği bulunmadığı gerekçesiyle işinden ayrılarak baba evine döndü.
İşinden ayrılış nedenlerini babasına da anlatan Yıldırım'ın, işyerinde işçi sağlığı ve iş güvenliğinin olmadığını, her an bir kaza olabileceğini, işvereni de sürekli uyardığını söylediği belirtildi.
İddiaya göre, işveren, mermer ocağında gerekli iş ve işçi güvenliği önlemleri aldığını belirterek Gökhan Yıldırım'ın işe dönmesini istedi. 10 Ocak 2021 tarihinde yeniden işbaşı yapan maden mühendisi Yıldırım 16 Ocak'ta mermer ocağında soket fırlaması sonucu kaybetti.
Ailesinin iddiasına göre, işveren, kazadan dolayı hayatını kaybeden maden mühendisi Gökhan Yıldırım'ı sorumlu tuttu.
İZİNSİZ AŞIM YAPTIĞI VE EROZYONA YOL AÇTIĞI GEREKÇESİYLE KAMU DAVASI
Orman Genel Müdürlüğü, RTN Maden İşletmeciliği, İnşaat, Nakliye, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'orman sahasını 9 bin 300 metrekare açtı.
Ruhsat sahibi Antalya Mermer Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi de rödovans karşılığı mermer ocağı işletmeciliğini verdiği RTN Maden İşletmeciliği, İnşaat, Nakliye, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi aleyhinde tespit davası açtı.
Dron ile yapılan keşif sonunda Bilirkişi Jeoloji Mühendisi Yılmaz Altın ve Maden Mühendisi Ali Ünal imzasıyla hazırlanan ve Akseki Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliğine verilen bilirkişi raporunda, RNT Maden İşletmeciliği, İnşaat, Nakliye, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin madencilik kurallarına, yönetmeliklere ve yasalara uygun davranmadığı, işçi ve iş sağlığı güvenliğine aykırı davrandığı kaydedildi.
Yorumlar (0)

Konya'da 5,2 Büyüklüğünde Deprem! Çevre İllerde de Hissedildi

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Geçim Meselesi, Seçim Meselesinden Daha Önemli”

ASAT’tan su seviyesindeki değişime karşı etkili müdahale

BAŞKAN KOTAN, ‘‘KONYAALTI SANATLA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK’’

Yasemin Şener’den İstanbul’da Görkemli Organizasyon: Büyük Buluşma Geliyor

Hüseyin Özdilek MTAL’den Karnaval Tadında 19 Mayıs!

ANQI'nin Büyülü Yolculuğu: Hiromita İstanbul'da Sanatseverlerle Buluşuyor

ÇATSANDER’den BESOB’a Sert Tepki: “Yüzyılın Peşkeşi Son Bulsun!”

Artı Boat Show Ankara’da Rapthor Marine Standına Yoğun İlgi

AVRUPA MÜZİK TOPLULUĞU’NDAN NOSTALJİ DOLU BİR GECE

Teoman Mutlu, gündemde olan Genel Af söylemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Terme Erenköy’de Şehit İsminin Olduğu Yolda Çile: Uzun Süredir Çözülmeyen Yol Sorunu!

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücret ve Ev Kadınlarına Emeklilik Açıklaması: İlk Kez Tarih Verdi

“Umut Hakkı” Tartışması Siyasetin Gündeminde: Tepkiler Peş Peşe Geldi

Erdoğan’dan Zirai Don Uyarısı: "Bazı Ürün Gruplarında Ciddi Hasar Var"

Trump’tan Putin’e Ateşkes Tepkisi: “Ben Olmazsam Gelmeyebilir”

Adalya Vakfı’nın yeni yönetim kurulu belirlendi

Narenciye balı koruma altında

“Sizi Bu Çözüme Kim Mahkûm Etti? Milletimize Açıklayın

Denizli Pamukkale Üniversitesi Öğrencisi Ramazan Çakı’dan Gururlandıran Başarı!

Onur Akın'ın adını kullanan dolandırıcılar bağışla para topladılar

Antalya’da lezzetin yeni standardı

Hakkari'de Feci Olay: 6 Yaşındaki Abdulkerim Su Kuyusuna Düşerek Hayatını Kaybetti

Özgür Özel’den Bahçeli’ye Sert Sözler: “Düğmeye Basınca 180 Derece Dönen Siyasetçilerden Değiliz”

Mansur Yavaş: “Lozan Bu Vatanın Tapusudur, Tartışılamaz – Gerekirse Referanduma Gidilsin”

İÇAN, TABBİR, DJB KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI NUR DELİCE, "YILIN ANNESİ" SEÇİLDİ

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Taziye Mesajı

Balkan Ticaret Odası ve BDU’dan Anlamlı İş Birliği Protokolü

KORE SAVAŞI’NIN SEMBOL İSMİ “AYLA”DAN ACI HABER

Kocagöz, Şehit Annelerini unutmadı

PKK'nın Skandal Bildirisi: Lozan ve Sevr Vurgusu Tepki Çekti

Dervişoğlu'ndan Terör Örgütü PKK'nın Fesih Açıklamasına Sert Tepki: "Bunun Adı Açıkça İhanettir"

Anadolu Birliği'nden Anlamlı Buluşma: Prof. Dr. Orhan Aslan ile "Kur’an-ı Kerim’i Anlamak" Konulu Söyleşi

Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu’dan 50. Yıl Onur Ödülü: Cahit Kaynar’a Anlamlı Takdim

Dr. Köksal Selçuk’tan Anneler Günü Mesajı

Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu ve Yapımcı Saliha Gündoğdu’dan Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Terme’de Yağmura Rağmen Kudüs İçin Binlerce Kişi Meydana Akın Etti

Diyarbakır’da Görkemli Aşiret Düğünü: Kikan ve Kalkan Aileleri Birlikte

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Duygu Dolu Anneler Günü Mesajı
