İş ortağını öldüren sanığa 15 yıl hapis
, 12 Ocak 2021 18:07İş ortağını öldüren sanığa 15 yıl hapisANTALYA'da iş ortağı Halil Kuş'u (59) bıçaklayarak öldüren Mustafa Adıgüzel (41), 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İş ortağını öldüren sanığa 15 yıl hapisANTALYA'da iş ortağı Halil Kuş'u (59) bıçaklayarak öldüren Mustafa Adıgüzel (41), 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen yıl 4 Eylül günü akşam saatlerinde, Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi 6495 Sokak'ta meydana geldi. Serik ilçesinde birlikte kahvehane işleten Halil Kuş ve Mustafa Adıgüzel, kredi borçlarının bitmesi üzerine kutlama yapmak istedi. Birlikte alkol alan Halil Kuş ve Mustafa Adıgüzel arasında küfürle başlayan tartışma, kavgaya dönüştü. Mustafa Adıgüzel, Halil Kuş'u boynu ile göğsünden 2 kez bıçakladı. Kuş, olay yerinde hayatını kaybetti. Karnından yaralı Mustafa Adıgüzel ise Kepez Devlet Hastanesi'ne götürülüp, tedaviye alındı. Olay sırasında Adıgüzel ve Kuş'un yanında olan F.B., ifadesinin alınması için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Olay yeri ve çevresinde inceleme yapan polis ekipleri, Mustafa Adıgüzel'in kaçarken çalılık alana attığı bıçağı buldu.
'Motosiklet hırsızlığı' ve 'trafik güvenliğini tehlikeye düşürme' suçlarından poliste kaydı olan Mustafa Adıgüzel, tedavisinin ardından adliyeye çıkarılarak tutuklandı.Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mustafa Adıgüzel, son kez hakim karşısına çıktı. Mustafa Adıgüzel duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılırken, öldürülen Halil Kuş'un yakınları ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.Şikayetçi avukatı sanığın cinayeti kameraların görüş açısını hesap ederek işlediğini, olayda tasarlama olduğunu belirterek, ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle yargılanması gerektiğini söyledi. Duruşma savcısı ise mütalaasında, sanığın 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.Sanık avukatı mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, müvekkilinin maktulü evden uzaklaştırmak için çaba sarf ettiğini, hatta ilk bıçak darbesinin de maktulden geldiğini ifade ederek olayın meşru müdafaa olduğunu öne sürdü. Sanık Mustafa Adıgüzel ise avukatının sözlerine katılarak, maktulün bıçaklı saldırısına uğradığını, kendisinin de öldürme kastı ile hareket etmediğini savundu. Sanık ayrıca olay yerinden kaçmadığını sözlerine ekledi. Adıgüzel son sözünde, böyle olmasını istemediğini ve pişman olduğunu söyledi.Mahkeme heyeti, olayın 'tasarlama' ve 'kasten öldürme' olmadığını belirterek, sanığı 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Haksız tahrik hükümlerini uygulayan mahkeme heyeti, cezayı 18 yıla indirdi. Sanığı iyi hal indiriminden de yararlandıran heyet, cezayı 15 yıla indirdi.



Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Konya'da 5,2 Büyüklüğünde Deprem! Çevre İllerde de Hissedildi

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Geçim Meselesi, Seçim Meselesinden Daha Önemli”

ASAT’tan su seviyesindeki değişime karşı etkili müdahale

BAŞKAN KOTAN, ‘‘KONYAALTI SANATLA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK’’

Yasemin Şener’den İstanbul’da Görkemli Organizasyon: Büyük Buluşma Geliyor

Hüseyin Özdilek MTAL’den Karnaval Tadında 19 Mayıs!

ANQI'nin Büyülü Yolculuğu: Hiromita İstanbul'da Sanatseverlerle Buluşuyor

ÇATSANDER’den BESOB’a Sert Tepki: “Yüzyılın Peşkeşi Son Bulsun!”

Artı Boat Show Ankara’da Rapthor Marine Standına Yoğun İlgi

AVRUPA MÜZİK TOPLULUĞU’NDAN NOSTALJİ DOLU BİR GECE

Teoman Mutlu, gündemde olan Genel Af söylemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Terme Erenköy’de Şehit İsminin Olduğu Yolda Çile: Uzun Süredir Çözülmeyen Yol Sorunu!

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücret ve Ev Kadınlarına Emeklilik Açıklaması: İlk Kez Tarih Verdi

“Umut Hakkı” Tartışması Siyasetin Gündeminde: Tepkiler Peş Peşe Geldi

Erdoğan’dan Zirai Don Uyarısı: "Bazı Ürün Gruplarında Ciddi Hasar Var"

Trump’tan Putin’e Ateşkes Tepkisi: “Ben Olmazsam Gelmeyebilir”

Adalya Vakfı’nın yeni yönetim kurulu belirlendi

Narenciye balı koruma altında

“Sizi Bu Çözüme Kim Mahkûm Etti? Milletimize Açıklayın

Denizli Pamukkale Üniversitesi Öğrencisi Ramazan Çakı’dan Gururlandıran Başarı!

Onur Akın'ın adını kullanan dolandırıcılar bağışla para topladılar

Antalya’da lezzetin yeni standardı

Hakkari'de Feci Olay: 6 Yaşındaki Abdulkerim Su Kuyusuna Düşerek Hayatını Kaybetti

Özgür Özel’den Bahçeli’ye Sert Sözler: “Düğmeye Basınca 180 Derece Dönen Siyasetçilerden Değiliz”

Mansur Yavaş: “Lozan Bu Vatanın Tapusudur, Tartışılamaz – Gerekirse Referanduma Gidilsin”

İÇAN, TABBİR, DJB KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI NUR DELİCE, "YILIN ANNESİ" SEÇİLDİ

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Taziye Mesajı

Balkan Ticaret Odası ve BDU’dan Anlamlı İş Birliği Protokolü

KORE SAVAŞI’NIN SEMBOL İSMİ “AYLA”DAN ACI HABER

Kocagöz, Şehit Annelerini unutmadı

PKK'nın Skandal Bildirisi: Lozan ve Sevr Vurgusu Tepki Çekti

Dervişoğlu'ndan Terör Örgütü PKK'nın Fesih Açıklamasına Sert Tepki: "Bunun Adı Açıkça İhanettir"

Anadolu Birliği'nden Anlamlı Buluşma: Prof. Dr. Orhan Aslan ile "Kur’an-ı Kerim’i Anlamak" Konulu Söyleşi

Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu’dan 50. Yıl Onur Ödülü: Cahit Kaynar’a Anlamlı Takdim

Dr. Köksal Selçuk’tan Anneler Günü Mesajı

Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu ve Yapımcı Saliha Gündoğdu’dan Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Terme’de Yağmura Rağmen Kudüs İçin Binlerce Kişi Meydana Akın Etti

Diyarbakır’da Görkemli Aşiret Düğünü: Kikan ve Kalkan Aileleri Birlikte

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Duygu Dolu Anneler Günü Mesajı
