Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona salgınındaki vaka artışlarını yorumladı: İşi tekrar sıkmak durumundayız
GÜNDEM, 18 Eylul 2020 19:09Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronadaki vaka sayılarının artmasıyla ilgili "Halkımız yaptığımız uyarılara dikkat etmedi. Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 numaralı gündemi Türkiye'deki koronavirüs salgınında vaka sayısının yeniden artış göstermesi yer aldı. Erdoğan sitemde bulunarak "Halkımız uyarılara dikkat etmedi" dedi ve ekledi: Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız.
"BİRAZ GEVŞETİNCE VAKA SAYILARI YÜKSELDİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar "Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta İstanbul, Ankara olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız.
"BUNU KEYFİ YAPMIYORUZ"
O yüzden Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tedbirleri artırmak durumunda. Gerek toplu taşıma gerek düğün nikah salonu gibi yerlerdeki yaklaşımlarımız daha kararlı hale getirdik. Bunu keyfi yapmıyoruz. Sadece halkımıza olan duyarlılığımızdandır. Halkımız bir sıkıntı yaşamasın bundan dolayıdır. Şimdi bazı illerimizde olumlu dönüş başladı.
AŞI ÇALIŞMALARI
Sıkı bir şekilde devam ediyor. Özel sektör bu konuyla ilgili olarak bu çalışmalara devam ediyor. Yılbaşından sonra bazı olumlu sinyaller alacağımızı görüyoruz.
LİBYA'DAKİ SON DURUM
Geçen hafta Sayın Serrac ile bir kabulüm olmuştu. Ardından böyle bir gelişme bizler için üzüntü verici. Libya gibi bir yerde Trablus'ta bir ara çok olumsuz gelişmeler oldu. Bizim oraya müdahalemizle Sayın Serrac ve ekibi darbeci Hafter'in işgalinden kurtulma duruma geldi. Darbeci Hafter her geçen gün kayba gidiyor. Eninde sonunda darbeci Hafter kaybedecek. Fakan Sayın Serrac'ın kendilerine bazı haberler ulaştırdık. Heyetlerimizin Libya Milli Mutabakat Hükümeti ile görüşmeleri olabilir. Bu işi olması gereken istikamete dönüştürürüz.
YUNANİSTAN İLE MÜZAKERELER
Birçok devlet başkanı veya başbakanlar yaptığımız görüşmelerde aracı konumuna girdiler. Başta Şansölye Merkel, Komisyon Başkanı Michel, İspanya Başbakanı Sanchez, Sayın Conte ile görüşmeler yaptık. Başka bir yaklaşım var. Yunanistan Başbakanı ile bir görüşme süreci olabilir mi? Bizim Miçotakis ile görüşme yapma konusunda sıkıntı yok. Ne görüşeceğiz aslolan budur. Meis'te yaptıklarını dayatma olarak yaparlarsa bunun anlamı yok. Oruç Reis'i limana çektiysek bir anlamı var. Bu anlamlı bir yaklaşımdır. Bakım çalışması bittikten sonra Oruç Reis tekrar görevine dönecektir. Diplomasiye imkan verelim. Yunanistan bu yaklaşımımızı olumlu karşılasın bir adım atalım diye yaptık. Görüşürüz, kaçamak yapma gibi bir durum yok. Yunanistan Cumhurbaşkanı adayı gelip gövde gösterisi yapacaksa, biz daha büyüğünü yaparız.
MISIR İLE ANLAŞMA
Burada çok farklı gelişmeler var. Mısır ile istihbari görüşmeler ayrıdır, bizim için engel yoktu ama Yunanistan ile Mısır'ın yaptığı anlaşma bizi üzmüştür. Yunanistan ile Mısır arasındaki bağlar ile bizim Mısır arasındaki bağlar farklıdır. Görüşmeler yapılabilir."
GÜNDEM, 18 Eylul 2020 19:09
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

ANTALYA BURDURLULAR DERNEĞİ BAŞKANI HÜSEYİN YAMACI'DAN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

FATMA KOTANAK'TAN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

TAC KOLEJİ GENEL MÜDÜRÜ AYŞE YILDIZ'DAN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

AKÇAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SONER YEŞİLDAŞ'TAN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Kamu Personeli Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nejmi Türkeğilmez’den 19 Mayıs Mesajı

Doğal Kişisel Gelişim Kursu Kurucusu Emrullah Ulaş’tan 19 Mayıs Mesajı

İSMAİL ÇAĞLAR'DAN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Ünlü İş Kadını Arzu Kılıç’tan 19 Mayıs Mesajı

Doğru İnsanlar Düşünce ve Dayanışma Derneği Başkanı Sabiha Karaosman’dan 19 Mayıs Mesajı

İyilik Bulaşıcıdır Derneği Başkanı Melek Gözen’den 19 Mayıs Mesajı

Ege Denizi'nde 4,6 büyüklüğünde deprem

TÜRDEM Ankara İl Başkanı Recep Yurtsever: “19 Mayıs, Bağımsızlık ve Gençliğin Gücüdür”

Bedri Yalçın: “Uluslararası ilişkilerde onur, halkların iradesiyle temsil edilmelidir”

Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Gönül Mücahitoğlu: “19 Mayıs, Cumhuriyetimizin Temellerinin Atıldığı Gün

Kumluca’da Gençlik Haftası Yürüyüşü

Trafik Kural İhlali Yapan ve Görüntüleri Sosyal Medyada Paylaşan Motosiklet Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı

İl Emniyet Müdürümüz Sayın İlker ARSLAN’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Kıvılcım Kalay: "19 Mayıs, Gençliğin Umudu ve Aydınlık Geleceğimizin Teminatıdır"

Atatürkçü Düşünce Derneği İstanbul Sarıyer Şubesi Ankara Ulus’ta Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

İrfan Fırat: "19 Mayıs, Gençliğin Umudu ve Aydınlık Geleceğimizin Teminatıdır"

Yasemin Şener: "19 Mayıs Ruhunu Gençlik Etkinlikleriyle Yaşatıyoruz!"

Nur Delice: "19 Mayıs, Gençliğin Umudu ve Aydınlık Geleceğimizin Teminatıdır"

Bekir Arslan: "19 Mayıs, Gençliğin Umudu ve Birliğin Sembolüdür"

İYİ Parti Yıldırım’da Gençlik Hamlesi Başlatıyor: Şehit Doç. Dr. Sinan Ateş Akademisi Açılıyor

Kenan Elma'dan 19 Mayıs Mesajı: "Gençliğimiz Geleceğimizdir!"

Karataş İlkokulu’nda Bahar Şenliği Rüzgârı – Yeni Müdürle Yepyeni Bir Vizyon

Başkan Demir’den Aile Vurgusu: “Toplumsal Değerleri Korumak Hepimizin Görevidir”

Kestel’de Tarihi Katılım: 100 Kişi AK Parti’den İstifa Edip Yeniden Refah’a Geçti

Başkan Yalçın Dönmez 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Paylaştı

ABDURRAHMAN DİNLER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SUZAN KAYNAR’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

DERYA DEMİR VE ALİ DEMİR’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

KÖKSAL SELÇUK’TAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

MİTRA LAKİAN’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

ALİ TAŞGIN’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

MEHMET TALİH’TEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

ŞARİZE GERGER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

EREN CANAK’TAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI
