Antalya'da ev karantinasına uymayan 15 kişi yurtlara yerleştirildi
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 17 Eylul 2020 05:15Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, kentte yeni tip korona virüs kapsamında ev izolasyon kuralına uymayan 3'ü kadın 15 kişinin yurtlara yerleştirildiğini bildirdi.

Antalya'nın en işlek yaya caddelerinden Güllük Caddesi'nde İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği 'Korona virüs denetimleri' genelgesi kapsamında Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür ve protokol üyeleriyle Güllük Caddesi'nde denetim gerçekleştirdi. İş yerlerine tek tek giren Vali Yardımcısı Ateş, maske, hijyen ve mesafe konusunda esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Denetim sonrası gazetecilere açıklama yapan Ateş, İçişleri Bakanlığınca talimatıyla her hafta genel denetimler yaptıklarını, bugün ise bütün iş yerleri ve umuma açık alanlarda genel bir denetim yapılacağını söyledi. Her gün yeni tedbirler alındığına dikkati çeken Ateş, bu düzenlemelerin temel amacının kentte korona virüsünün yayılma hızını düşürmek olduğunu vurguladı.
"Bütün vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor"
Tedbirlere uymayan vatandaşları önce uyardıklarını belirten Ateş, "Israrlarımıza rağmen tedbirlere uymayan vatandaşımız olursa cezai işlemler yapıyoruz. Bugün sahada iş yerlerini denetleyen, hem de pozitif olup ya da temaslı kişilerin evlerinde olup olmadığını kontrol eden binlerce elemanımız var ve sahada çalışmaktadırlar. Bunların hepsinin amacı, Antalya'da korona virüsle ilgili salgının yayılmasını engellemek ve düşük seviyede tutmak. Burası turizm bir kenti yoğun hareketin olduğu bir yer. Bütün vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor" dedi.
"İş yerlerine HES kodu ileride belki düşünülebilir"
Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasına ilişkin de konuşan Ateş, "Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, vatandaşlarımızın yoğun olduğu bankalarda uygulamaya koyuldu. Bu sayede pozitif veya temaslı olup izolasyon kuralları uymayan kişileri engellemiş olacağız" ifadelerini kullandı. HES kodunun iş yerlerine uygulanıp uygulanmayacağı yönündeki bir soruya ise Ateş, "Şu an için iş yerlerine uygulanacağı yönünde bir karar yok. Bizim aldığımız karar özel bankalar dahil olmak üzere bankalarla kamu kurum ve kuruluşları. Ama ileriki aşamalarda belki düşünülebilir" cevabını verdi.
"15 kişi KYK yurtlarında izolasyonda"
İzolasyon kurallarına uymayan kişilerin Kredi Yurtlar Kurumundaki (KYK) yurtlarda izolasyona alındığını hatırlatan Ateş, şu ana kadar 15 kişinin KYK'da izolasyona alındığını açıkladı. Ateş, "Evinde kalması gerekirken dışarıya çıkan vatandaşa hem cezai işlem uygulanıyor, hem de kredi yurtlar kurumunda ayarladığımız yurtla kalan izolasyon süresini tamamlıyor. Çünkü bu kuralı yerine getirmeyip başkasına zarar vermeye başlıyorsa bununla ilgili yapacak başka bir şey kalmıyor. Bu sabah itibariyle 3'ü kadın, 15 kişi yurtlarda bulunuyor. Bu daha da artabilir. Sadece kurallara uymayan değil, aynı zamanda uygun izolasyon koşulları olmayanlar da oraya alınıyor" diye konuştu.
"Maske takılması her yerde geçerli olan bir kural"
Ateş, plajlarda maske zorunluluğuna ilişkin soruya, "Her tarafta geçerli. Herhangi bir ayrım yapılmadı. Maske takılması genel olarak her yerde geçerli olan bir kural" şeklinde cevap verdi.
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 17 Eylul 2020 05:15
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Moda Dünyasında Parlayan Genç Yıldız: Elif Sara Uysal!

Trafikte kurallara uymayan sürücülere ağır cezalar geliyor!

Afrika üzerinden sıcak hava dalgası geliyor

Talus’tan Ankara zirvesi

IBAN üzerinden para gönderenler dikkat! Her ödeme için zorunlu oldu

Takvim belli oldu! Öğrencilere 12 gün tatil sürprizi geldi…

ANTALYA BURDURLULAR DERNEĞİ BAŞKANI HÜSEYİN YAMACI'DAN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

FATMA KOTANAK'TAN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

TAC KOLEJİ GENEL MÜDÜRÜ AYŞE YILDIZ'DAN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

AKÇAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SONER YEŞİLDAŞ'TAN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Kamu Personeli Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nejmi Türkeğilmez’den 19 Mayıs Mesajı

Doğal Kişisel Gelişim Kursu Kurucusu Emrullah Ulaş’tan 19 Mayıs Mesajı

İSMAİL ÇAĞLAR'DAN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Ünlü İş Kadını Arzu Kılıç’tan 19 Mayıs Mesajı

Doğru İnsanlar Düşünce ve Dayanışma Derneği Başkanı Sabiha Karaosman’dan 19 Mayıs Mesajı

İyilik Bulaşıcıdır Derneği Başkanı Melek Gözen’den 19 Mayıs Mesajı

Ege Denizi'nde 4,6 büyüklüğünde deprem

TÜRDEM Ankara İl Başkanı Recep Yurtsever: “19 Mayıs, Bağımsızlık ve Gençliğin Gücüdür”

Bedri Yalçın: “Uluslararası ilişkilerde onur, halkların iradesiyle temsil edilmelidir”

Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Gönül Mücahitoğlu: “19 Mayıs, Cumhuriyetimizin Temellerinin Atıldığı Gün

Kumluca’da Gençlik Haftası Yürüyüşü

Trafik Kural İhlali Yapan ve Görüntüleri Sosyal Medyada Paylaşan Motosiklet Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı

İl Emniyet Müdürümüz Sayın İlker ARSLAN’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Kıvılcım Kalay: "19 Mayıs, Gençliğin Umudu ve Aydınlık Geleceğimizin Teminatıdır"

Atatürkçü Düşünce Derneği İstanbul Sarıyer Şubesi Ankara Ulus’ta Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

İrfan Fırat: "19 Mayıs, Gençliğin Umudu ve Aydınlık Geleceğimizin Teminatıdır"

Yasemin Şener: "19 Mayıs Ruhunu Gençlik Etkinlikleriyle Yaşatıyoruz!"

Nur Delice: "19 Mayıs, Gençliğin Umudu ve Aydınlık Geleceğimizin Teminatıdır"

Bekir Arslan: "19 Mayıs, Gençliğin Umudu ve Birliğin Sembolüdür"

İYİ Parti Yıldırım’da Gençlik Hamlesi Başlatıyor: Şehit Doç. Dr. Sinan Ateş Akademisi Açılıyor

Kenan Elma'dan 19 Mayıs Mesajı: "Gençliğimiz Geleceğimizdir!"

Karataş İlkokulu’nda Bahar Şenliği Rüzgârı – Yeni Müdürle Yepyeni Bir Vizyon

Başkan Demir’den Aile Vurgusu: “Toplumsal Değerleri Korumak Hepimizin Görevidir”

Kestel’de Tarihi Katılım: 100 Kişi AK Parti’den İstifa Edip Yeniden Refah’a Geçti

Başkan Yalçın Dönmez 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Paylaştı

ABDURRAHMAN DİNLER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SUZAN KAYNAR’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

DERYA DEMİR VE ALİ DEMİR’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI
