Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz mesajı! Dünyaya gözdağı verdi
GÜNDEM, 15 Ağustos 2020 07:39Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de toplu açılış töreninde konuştu. Konuşmasında ekonomi ve Doğu Akdeniz'le ilgili mesajlar veren Erdoğan, "Biz şu anda milletimizi ekonomimizi ayağa kaldırmaya odaklandık. Biz şu anda Doğu Akdeniz'de, Libya'da, Ege'de haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Biz şu anda salgının olumsuz etkilerini en aza indirmeye, ekonomimizi aya kaldırmaya, Doğu Akdeniz'de, Ege'de, Libya'da haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık. Suriye'de, Kuzey Irak'ta terör örgütlerinin önünü kesmeye odaklandık. Türkiye'nin gerçek sorunları, gerçek gündemi budur" dedi.
Rize'de 33 kalem eser ve hizmetin yatırım bedelinin 525 milyon TL olduğunu belirten Erdoğan, "Şu anda Rize-Artvin Havalimanı inşaatı hızla devam ediyor. Yarın orayı da denetlemeye gideceğim. Bir yandan çevreyi koruyacak diğer yandan bu imkanlardan azami derecede istifade etmenin yollarını arayacağız. Bölgemizdeki değerleri de milletimizin emrine sunmakta kararlıyız. Sadece bugün değil son 18 yıldır gece gündüz çalışıyoruz. Son 18 yılda Rize'ye 20 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Rize'nin dünya markası çayı ile turizmi bir araya getirecek Çay Çarşısı'nı önümüzdeki yılın eylül ayına kadar tamamlayacağız. Dün, ebedi aleme uğurladığımız üniversitemizin genç, dinamik, Prof. Dr. Turan Erdoğan hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Koronavirüs salgınından kurtulamadı, Rabbim kendisini rahmetiyle kuşatsın diyorum." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"RİZE-ARTVİN HAVALİMANI'NIN YAPIMINA YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDİYORUZ"
Ortaköy, Kantarlı, Diktaş ve Kocaköprü tarihi köprülerini restore ettik. Yapımı süren projelerin önemi bir bölümünü seneye tamamlıyoruz. Rize-Artvin Havalimanımızın yapımına yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanımızı 2022 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz. Yaş çay prim ve budama desteği olarak 2002'de 24.4 milyon lira ödenmişti. Biz 2019'da 176 milyon lira destek ödemesi yaptık. Rize'de Çaykur tarafından 2002 yılında 378 bin ton alım yapılmışken, 2019'da 517 bin tona çıkardık. Bu yılın çay fiyatlarını açıkladık, aldığım haber memnuniyetti. Fındık için son 8 yılda 40,4 alan bazlı destek verdik. Bu yılki fındık fiyatlarını da tatminkar seviyede açıkladık.
AK PARTİ'NİN KURULUŞUNUN 19. YILI
Dün AK Parti'nin kuruluşunun 19. yıl dönümüydü. Kasım ayı ile iktidarımızın 18. yılını geride bırakmış olacağız. Özellikle milletimiz bize girdiğimiz her seçimde birinci parti olma ünvanını kara karşımıza kara gözümüze bakarak vermiyor. Hizmete, duruşa, işe bakıyor. Yalan, iftira, karanlık ilişkilerle milleti aldatabileceklerini sananların foyası kısa sürede ortaya çıkmaktadır. Samimi olmayanlar eninde sonunda gerçek yüzlerini göstereceklerdir. Gereksiz tartışmalarla enerjimizin bölünmesine izin vermeyeceğiz.
"EKONOMİMİZİ AYAĞA KALDIRMAYA, DOĞU AKDENİZ'DE HAKLARIMIZI KORUMAYA ODAKLANDIK"
Biz şu anda salgının olumsuz etkilerini en aza indirmeye, ekonomimizi aya kaldırmaya, Doğu Akdeniz'de, Ege'de, Libya'da haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık. Suriye'de, Kuzey Irak'ta terör örgütlerinin önünü kesmeye odaklandık. Türkiye'nin gerçek sorunları, gerçek gündemi budur. Elbette bir yerde sorun varsa ona kulak kabartmak, çözüm yolu aramak boynumuzun borcudur. Tartışmaları kendi mecrasından çıkartıp ülkenin önünde takoz haline getirmeye kalkanlara göz yumamayız. Milletimizle el ele, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. İnşallah yarınlar, bugünlerden daha güzel olacak.
GÜNDEM, 15 Ağustos 2020 07:39
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Antalya turizmine yön veren işletmeler ödül gecesinde buluşuyor

DİYARBAKIR'DA "YILDIZ'I PARLADI, ESKİŞEHİR'E "ÜMİT " OLDU

Başkan Uysal, ‘Tam bağımsız Türkiye mücadelesi devam edecek’

AB ülkeleri ücret ortalaması 3.155 Euro, Türkiye'de 873 Euro

Anahtar Parti Antalya İl Başkanı Mehmet ÇALIŞKAN ; “Susuz Tarım Değil, Suskun Siyaset Bitmeli!”

ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI BEDRİ YALÇIN: UMUTSUZLUK YOK KARDEŞLERİM

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı'ndan Teşekkür
Var mısınız denemeye?

Düzeltme ve Kamuoyuna Özür

AHMET KEDİK'TEN TARİHİ ÇAĞRI: TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE BİZİM PARTİ DAMGASINI VURACAK

Vefat Eden Basın Emekçisi Ümit Özdal’ı Rahmetle Anıyoruz

Sekiz Ayda On Etkinlik;Onuncusu: Perge Antik Kent Doğa için bir adım atan herkese sonsuz teşekkürler…

MSG Yapım'dan Taziye Mesajı

CHP Antalya İl Başkanlığı'ndan Özgür Özel’e Yapılan Saldırıya Sert Tepki: “Bu saldırı milletin iradesine yapılmıştır!”

Antalya Büyükşehir Belediyesi baharın gelişini Hıdırellez Şenliği ile kutlayacak

İmamoğlu'ndan Montaj İddialarına Sert Yanıt: "Bu Filmi Bu Millet İzledi!"

Özgür Özel’e Yumruklu Saldırının Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı! Şüpheli Tengioğlu’nun Çarpıcı İfadeleri ve Geçmişi Gündemde

Dünya Gençlik Konseyi’nden Genç Girişimcilere Destek

Köksal Selçuk’tan Sert Tepki: “Özgür Özel’e Yapılan Saldırı Milletimizin Değerlerine İhanettir”

CHP Lideri Özgür Özel’e Saldıran Kişi Selçuk Tengioğlu Çıktı: Geçmişinde Çocuk Cinayeti Var

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti

GAZETECİ MEHMET ÇİÇEK’TEN TAZİYE MESAJI

İsa Kaplan " 3 Mayıs, Türk milletinin tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşünün simgesidir "

ANAHTAR PARTİSİ ANTALYA İL BAŞKANI MEHMET ÇALIŞKAN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Meteoroloji'den 11 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

“Gülşen” tiyatro oyunu büyük alkış aldı

Kemer Belediyesi “Can dostlarına” sahip çıkıyor

Kemer’de parklar yenileniyor

Kepez Kitap Fuarı’na eğitimci yazar Cesur’dan duygusal dokunuş

Asgari ücrete ARA ZAM açıklaması!

Otoyol Jandarması Ekipleri, Şehirlerarası Otobüslere 'Yolcu' Gibi Binerek Sürücüleri Denetliyor

Skolyoz Hastası Barış'ın Polis Olma Hayali Gerçekleşti

Minik Yürekler Emniyetle Buluştu: Öğrencilere Polislik Mesleği Tanıtıldı

Esenyurt’ta Tehlikeli Şekilde Araç Kullanarak Çocukların Canlarını Tehlikeye Atan Servisi Sürücüsü Yakalandı

Kırmızı Bültenle Uluslararası Seviyede Aranan Ş.Ç. ve Ö.A. İle Ulusal Seviyede Aranan M.G. ve S.E.Ö. İsimli Şahısları Ülkemize Geri Getirdik
YGD, Gazetecilere 12 Kategoride Ödüller Verecek

DİYARBAKIR’DA “TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİK GELİŞMESİNDE GENÇLERİN ROLÜ ” SEMPOZYUMU

İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Jandarmanın Yeni Yardımcısı "Robot Köpek" Envantere Girdi
