Uyuyan kocasını 15 balta darbesiyle öldüren kadın: Çocuklarım için yaşamak istedim
, 14 Temmuz 2020 21:29Zeytinburnu'nda uyuyan eşini 15 balta darbesiyle öldüren kadının duruşması başladı. Katil zanlısı, boşanmak istediğinde eşi tarafından ölümle tehdit edildiğini belirterek "Çocuklarım için yaşamak istedim" dedi.

Zeytinburnu'nda eşini gece uyurken 15 balta darbesiyle öldüren Fazilet Azimi'nin yargılanmasına başlandı. Sanık Azimi duruşmada yaptığı savunmasında "Çocuklarım için yaşamak istedim" dedi.
24 Kasım 2019 günü gece saatlerinde eşi Hasan Özbek'i (57) balta ile öldüren Afgan uyruklu Fazilet Azimi'nin (29) davasının görülmesine başlandı. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Fazilet Azimi SEGBİS sistemi ile hazır edilirken, maktulün abisi Ramazan Özbek de duruşmaya katıldı.
SANIK SAVUNMASINDA EŞİNDEN AYRILMAK İSTEDİĞİNDE ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ
Savunması sorulan sanık Azimi eşi ile Afganistan'da evlendiğini söyleyerek "Türkiye'ye geleli 11 yıl oldu. Türkiye'de resmi nikahımız yoktur. Eşim çalışmak için yurt dışına giderdi ben yurt dışına gitmesini istemezdim. Ben eşime 'bana resmi nikah yap, sen gittiğinde ben burada bu şekilde kalmak istemiyorum' diyordum hep. Aramızda anlaşmazlıklar olurdu ben genelde alttan alırdım. Eşim bana güvensizlik duyuyordu '10 senelik evlilikten sonra bana güvenmiyorsan ayrılalım' dedim bir gün. Eşim bunu duyunca ayrılmayı kabul etmediğini söyleyerek 'seni öldürürüm' dedi" şeklinde konuştu.
"ÇOCUKLARIM İÇİN YAŞAMAK İSTEDİM"
Öldürdüğü kocasının çocuklarının yanında kendisine şiddet uyguladığını da söyleyen Azimi "Ben çocuklarım gördüğü için ayrıca üzülüyordum 'sen benden ayrılmaya nasıl kalkarsın' deyip darp ediyordu. Elleriyle boğmaya çalışıyordu. Boğulacak gibi olurdum, nefes alamazdım. Beni öldürmeye çalıştığını anladım. Bana şiddet uyguladığında karşı koyabildiğim kadar direniyordum. Ben çocukların sakin bir hayatı olmasını istedim. Daha önce de darp olayları sebebiyle polise gittim hatta elime dikiş atıldı. Şikayet ettim. Bir gün beni öldüresiye dövdü. Abisini çağırdım. Çocuklarım için yaşamak istedim. Mecburen çocuklarım için, kendim için eşimi darp etmeye karar verdim" dedi.
Mahkeme SEGBİS bağlantısında sesin sürekli yankı yapması ve sanığın sözlerinin güçlükle anlaşılması nedeniyle bu şekilde savunmasının alınmasının sağlıklı olmadığı değerlendirerek, bir sonraki celse sanığın fiziken hazır bulundurulup savunmasının devamının alınmasına karar verdi.
"25 BİN DOLARA NE OLDU BİLMİYORUZ"
Duruşmada müşteki olarak beyanda bulunan maktul Hasan Özbek'in ağabeyi müşteki Ramazan Özbek ise kardeşinin olay günü yemek yedikten sonra kendinden geçtiğini söyleyerek "Ben olay anını görmedim ama baltayı getirmiş kafasına vurup öldürmüş. Ben şikayetçiyim. Cinayet olayından önce Hasan, Afganistan'daki tarlalarını satmış 25 bin dolar kadar parayı Türkiye'ye getirmiş. Ancak paraya ne oldu bilmiyoruz" dedi.
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Fazilet Azimi'nin tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki celse fiziken duruşma salonunda hazır edilmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca evde yaşananları anlatması için tanık olarak maktul ile sanığın müşterek çocuklarının dinlenilmesine karar verdi.
NE OLMUŞTU?
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 24 Kasım 2019'da Zeytinburnu'nda meydana gelen olay anlatılmıştı. Olay günü saat 21: 00 sıralarında maktulün eve geldiğinin açıklandığı iddianamede, sanığın çocuklarının ve eşinin uyumasını beklediği, maktulün uyumasının ardından gece saat 03: 30 sıralarında eşinin uyuduğu odaya geldiği belirtilmişti. Sanığın burada beden ve ruh bakımından kendisini savunmayacak eşine 15 kez balta ile vurduğu ve maktulün olay yerinde hayatını kaybettiği de iddianamede açıklanmıştı. Azimi'nin 'beden ve ruh bakımından kendisini savunmayacak kişiyi tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilmişti.
Yorumlar (0)

Düzeltme ve Kamuoyuna Özür

AHMET KEDİK'TEN TARİHİ ÇAĞRI: TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE BİZİM PARTİ DAMGASINI VURACAK

Vefat Eden Basın Emekçisi Ümit Özdal’ı Rahmetle Anıyoruz

Sekiz Ayda On Etkinlik;Onuncusu: Perge Antik Kent Doğa için bir adım atan herkese sonsuz teşekkürler…

MSG Yapım'dan Taziye Mesajı

CHP Antalya İl Başkanlığı'ndan Özgür Özel’e Yapılan Saldırıya Sert Tepki: “Bu saldırı milletin iradesine yapılmıştır!”

Antalya Büyükşehir Belediyesi baharın gelişini Hıdırellez Şenliği ile kutlayacak

İmamoğlu'ndan Montaj İddialarına Sert Yanıt: "Bu Filmi Bu Millet İzledi!"

Özgür Özel’e Yumruklu Saldırının Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı! Şüpheli Tengioğlu’nun Çarpıcı İfadeleri ve Geçmişi Gündemde

Dünya Gençlik Konseyi’nden Genç Girişimcilere Destek

Köksal Selçuk’tan Sert Tepki: “Özgür Özel’e Yapılan Saldırı Milletimizin Değerlerine İhanettir”

CHP Lideri Özgür Özel’e Saldıran Kişi Selçuk Tengioğlu Çıktı: Geçmişinde Çocuk Cinayeti Var

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti

GAZETECİ MEHMET ÇİÇEK’TEN TAZİYE MESAJI

İsa Kaplan " 3 Mayıs, Türk milletinin tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşünün simgesidir "

ANAHTAR PARTİSİ ANTALYA İL BAŞKANI MEHMET ÇALIŞKAN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Meteoroloji'den 11 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

“Gülşen” tiyatro oyunu büyük alkış aldı

Kemer Belediyesi “Can dostlarına” sahip çıkıyor

Kemer’de parklar yenileniyor

Kepez Kitap Fuarı’na eğitimci yazar Cesur’dan duygusal dokunuş

Asgari ücrete ARA ZAM açıklaması!

Otoyol Jandarması Ekipleri, Şehirlerarası Otobüslere 'Yolcu' Gibi Binerek Sürücüleri Denetliyor

Skolyoz Hastası Barış'ın Polis Olma Hayali Gerçekleşti

Minik Yürekler Emniyetle Buluştu: Öğrencilere Polislik Mesleği Tanıtıldı

Esenyurt’ta Tehlikeli Şekilde Araç Kullanarak Çocukların Canlarını Tehlikeye Atan Servisi Sürücüsü Yakalandı

Kırmızı Bültenle Uluslararası Seviyede Aranan Ş.Ç. ve Ö.A. İle Ulusal Seviyede Aranan M.G. ve S.E.Ö. İsimli Şahısları Ülkemize Geri Getirdik
YGD, Gazetecilere 12 Kategoride Ödüller Verecek

DİYARBAKIR’DA “TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİK GELİŞMESİNDE GENÇLERİN ROLÜ ” SEMPOZYUMU

İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Jandarmanın Yeni Yardımcısı "Robot Köpek" Envantere Girdi

Düzensiz Göçe Yönelik 420 Bin 269 Kişinin Kimlik Kontrolünün Yapıldığı Denetimlerde 547 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İstanbul'da 407, Tokat'ta 1 ve Van'da da 1 olmak üzere 409 Şahıs Gözaltına Alındı

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ABB ŞİMDİ DE SOSYAL DESTEK ALAN ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİLERİN SAĞLIK KATILIM PAYLARINI ÖDÜYOR

HPV AŞISI VE DİYABET SENSÖRÜ PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ - TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ’NDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖDÜL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Boğaçayı Bilim Kurulu yaz tedbirleri için toplandı

BAŞKAN KOTAN KONYAALTI ESNAFIYLA BULUŞTU

Muratpaşa Doğu Garajı’nda Şüpheli Çanta Paniği!

Jandarma Genel Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı
