1 Haziran 2026, Pazartesi
20:12

Ayyıldız ekibi balkanlar için hazırlıkta

Ayyıldız ekibi balkanlar için hazırlıkta

Kırıkkale merkezli Ayyıldız Yardım Derneği, geleneksel hale getirdiği Balkanlar sünnet organizasyonunu bu yıl da sürdürüyor.

KIRIKKALE - BHA 

Kırıkkale merkezli Ayyıldız Yardım Derneği, geleneksel hale getirdiği Balkanlar sünnet organizasyonunu bu yıl da sürdürüyor. Dernek tarafından yapılan açıklamada, 10-11 Haziran tarihlerinde Kuzey Makedonya’da ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik sünnet etkinliği gerçekleştirileceği bildirildi.

Ayyıldız Yardım Derneği’nin yıllardır Balkan ülkelerinde sağlık ve yardım faaliyetleri yürüttüğünü belirten yetkililer, bu yılki organizasyon kapsamında da çok sayıda çocuğun sünnet edileceğini ifade etti. Etkinlik için belirlenen kirvelik bedelinin ise 500 TL olduğu açıklandı.

Ayyıldız Yardım Derneği Genel Başkanı Seyit Ahmet Acar yaptığı açıklamada, dernek üyelerinin önemli bir bölümünün sağlık çalışanlarından oluştuğunu belirterek, Balkan coğrafyasında yıllardır ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik sünnet organizasyonları düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

4-5 kişiden oluşan Ayyıldız Sağlık Ekibi’nin Balkan ülkelerinde tamamen gönüllülük esasıyla görev yaptığı ifade edilirken, ekip üyelerinin herhangi bir maddi karşılık almadan hizmet verdiği kaydedildi. Organizasyon kapsamında çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldığı, sünnet malzemelerinin ise bağışçılar tarafından gönderilen kirvelik bedelleriyle temin edildiği belirtildi.

Kırıkkale merkezli derneğin sosyal yardımlaşma faaliyetlerinin Balkan ülkelerinde de takdir topladığı ifade edilirken, organizasyon hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğü öğrenildi.

 

Benzer Haberler