7 Nisan 2026, Salı
23:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin güven iklimine zarar verilmesine izin vermeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin güven iklimine zarar verilmesine izin vermeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da 2 polisin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin, “Alçak ve zaman ayarlı provokasyonlarla Türkiye’nin güven iklimine zarar verilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

ANKARA - BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da katıldığı ROKETSAN Üretim Tesisleri Açılışı, Seri Üretim Teslimatları ve Temel Atma Töreni’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının başında İstanbul Beşiktaş’ta İsrail Başkonsolosluğu önündeki polis noktasına düzenlenen silahlı saldırıya değinen Erdoğan, olayın güvenlik güçlerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Erdoğan, “İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve kahraman güvenlik güçlerimizin müdahalesi ile boşa çıkartılan kalleş saldırıyı lanetlediğimizin bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele vurgusu yapan Erdoğan, Türkiye’nin huzur ve güven ortamını hedef alan girişimlere karşı kararlı duruşun süreceğini belirterek, “Terörün her türlüsüyle mücadelemizi sürdürecek, alçak ve zaman ayarlı provokasyonlarla Türkiye’nin güven iklimine zarar verilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“Dünyada parmakla gösterilen bir seviyedeyiz”

Konuşmasında savunma sanayi alanındaki hedeflere de değinen Erdoğan, önümüzdeki dönemde yüksek teknolojili savunma ürünlerinin daha hızlı, daha etkili ve daha yüksek adetlerde üretilmesinin amaçlandığını söyledi.

ROKETSAN’ın yeni üretim altyapısına işaret eden Erdoğan, “Hava savunma sistemlerimiz, füze projelerimiz için kurulan bu altyapıyla ordumuzun caydırıcılığını üst seviyelere çıkaracağız” diye konuştu.

Türkiye’nin savunma sanayisinde önemli bir noktaya ulaştığını ifade eden Erdoğan, “Bugün Türkiye, kendi semalarını koruyan, platformlarını donatan, mühimmatını geliştiren bir ülkedir. Bunları kendi insan kaynağımızla yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni küresel düzende Türkiye’nin etkin bir aktör olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Kuralların ve süreçlerin yeniden şekillendiği yeni nizamın kurucu aktörlerindeniz. Hem sahada hem teknolojide gidişatı ülke olarak biz de tayin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Benzer Haberler