26 Aralık 2025, Cuma
18:54

Deprem bölgesinde 455 bin konut teslim ediliyor

Deprem bölgesinde 455 bin konut teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar kapsamında yarın 455 bininci konutun hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

ANKARA-BHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde sürdürülen inşa ve ihya çalışmalarına ilişkin son durumu medya temsilcileriyle paylaştı. Bakan Kurum, yıl sonuna kadar tüm konutların tamamlanacağına dair verilen sözün yerine getirildiğini belirterek, yarın düzenlenecek törenle 455 bininci konutun anahtarlarının hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Bakan Kurum, deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması amacıyla 174 ayrı alanda, 3 bin 481 şantiyede çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Konutların yanı sıra altyapı, sosyal donatı, ticaret ve tarım alanlarını kapsayan kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecinin yürütüldüğünü dile getirdi.

İnşa çalışmalarında yüksek tempo

Yapım sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurum, eleştirilere rağmen çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti. Afetzedelerin barınma ihtiyacının en kısa sürede karşılanmasının hedeflendiğini vurgulayan Kurum, kısa sürede yüksek üretim kapasitesine ulaşıldığını söyledi.

Şehirler sosyal alanlarla yeniden planlanıyor

Bakan Kurum, yapılan projelerin yalnızca konutlardan ibaret olmadığını, meydanlar, parklar ve sosyal alanlarla birlikte yeni yaşam alanları oluşturulduğunu kaydetti. Hatay, Malatya ve Adıyaman başta olmak üzere birçok ilde tarihi ve kültürel dokunun korunarak şehir merkezlerinin yeniden düzenlendiğini aktardı.

Deprem bölgesinde teslim sürecinin devam edeceğini belirten Kurum, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte büyük ölçekli bir yeniden inşa sürecinin sona ereceğini ifade etti.

Benzer Haberler