20 Eylül 2025, Cumartesi
14:02

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Polifarma Ar-Ge Merkezi’nin açılışına katıldı

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Polifarma Ar-Ge Merkezi’nin açılışına katıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Tekirdağ Ergene’de inşa edilen Polifarma Ar-Ge Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Bakan Memişoğlu, törende yaptığı konuşmada Ar-Ge merkezlerinin yenilikçi molekül ve ilaç geliştirme süreçlerindeki kritik rolüne dikkat çekti.

ANKARA-BHA

Polifarma’nın yeni Ar-Ge merkezinde, başta SMA olmak üzere nadir hastalıkların tedavisine yönelik ilaç ve etkin madde geliştirme çalışmaları yürütülecek. Bakan Memişoğlu, “Burada en önemli projelerden biri Türkiye’nin ilk yerli SMA ilacına ve etkin maddesine yönelik geliştirme faaliyetleridir. Bu adım, ‘Üreten Sağlık’ vizyonumuzun sadece ekonomik değil, aynı zamanda insani ve vicdani boyutunu da ortaya koymaktadır” dedi.

Merkezin çok yönlü bir Ar-Ge merkezi olduğunu vurgulayan Memişoğlu, “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modeli, birey, aile ve toplum sağlığını koruyan önleyici yaklaşımları kadar; yenilikçi üretim altyapılarını, bilimsel araştırmayı ve yerli-millî teknolojiyle büyümeyi de kapsıyor. Amacımız sadece hastalıkları tedavi eden bir sistem değil; kendi insan gücümüzle bilim ve teknoloji odaklı bir sağlık ekosistemi kurmak” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nı (TÜSEB) yeniden yapılandırdıklarını hatırlatan Memişoğlu, TÜSEB’in kamu, özel sektör ve akademi arasında güçlü bağlar kurarak yerli çözümler geliştiren bir yapı hâline geldiğini belirtti. “Sağlıkta tam bağımsızlık yalnızca hizmet sunmakla değil, üretmek, geliştirmek, paylaşmak ve ihraç etmekle mümkündür. Polifarma Ar-Ge Merkezi gibi yatırımlar, işte bu büyük hedefin taşıyıcı sütunlarıdır” dedi.

Törene, Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun yanı sıra TİTCK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ayar, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Dr. Hakan Usta, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Atak, Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürü Dr. Osman Kan ve TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan da katıldı.

Benzer Haberler