13 Ağustos 2026 Perşembe ANTALYA 28°
SON DAKİKA
BHA

Spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu’na 3 yıla kadar hapis talebi

Spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu hakkında, Galatasaray ile ilgili televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

01 Haziran 2026 455 okunma
Spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu’na 3 yıla kadar hapis talebi
Spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu’na 3 yıla kadar hapis talebi

İSTANBUL-BHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ müşteki, Erman Toroğlu ise şüpheli olarak yer aldı.

İddianamede, Toroğlu’nun 8 Şubat tarihinde katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında gerçekleştiğini öne sürdüğü görüşmeye ilişkin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtildi. Savcılık, söz konusu açıklamaların kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu ve kamu düzenini ilgilendiren konularda gerçeğe aykırı bilgi içerdiği değerlendirmesinde bulundu.

“Kamuoyunda algı oluşturmaya çalıştı” iddiası

İddianamede, Toroğlu’nun kamuoyu tarafından yakından takip edilen futbol gündemi üzerinden devlet kurumlarına duyulan güveni zedeleyebilecek nitelikte açıklamalar yaptığı öne sürüldü. Ayrıca şüphelinin, halk arasında endişe, korku veya panik yaratma saikiyle hareket ettiği ve açıklamalarının televizyon yayını aracılığıyla geniş kitlelere ulaşması nedeniyle suçun aleniyet unsurunun oluştuğu ifade edildi.

Mahkeme iddianameyi kabul etti

Erman Toroğlu hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Toroğlu, ilerleyen süreçte söz konusu suçlamayla hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

BHA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.