13 Ağustos 2026 Perşembe ANTALYA 28°
SON DAKİKA
BHA

CHP kurultay davasında karar çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kurultayına ilişkin dava 24 Ekim Cuma günü görüldü. Mahkeme, CHP’nin kurultayının iptal edilmemesine hükmetti. Böylece kurultayın geçerliliği korunmuş oldu.

24 Ekim 2025 2,2B okunma
CHP kurultay davasında karar çıktı
CHP kurultay davasında karar çıktı

ANKARA - BHA

Dava, CHP’nin 4-5 Kasım 2023’te yapılan 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’te gerçekleştirilen 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali talebiyle açılmıştı. Süreçte, delegelere maddi çıkar sağlandığı, oyların rüşvet karşılığı satın alındığı ve divan başkanının tarafsız davranmadığı yönünde iddialar gündeme gelmişti.

Mahkeme, bu iddialar kapsamında İstanbul İl Kongresi’ne dair dosyaları da talep ederek benzerlikleri incelemeye aldı. Yargı sürecinde “mutlak butlan” kararı çıkması halinde, Özgür Özel’in genel başkanlığının yok hükmünde sayılması ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve geri dönmesi ihtimali tartışılmıştı.

Ancak mahkeme, kurultayın iptaline gerek olmadığına hükmetti. Bu kararla birlikte CHP’nin mevcut yönetiminin görevine devam etmesinin önü açıldı.

Öte yandan, olası bir “mutlak butlan” kararı çıkması halinde Kılıçdaroğlu’nun görevi kabul etmemesi durumunda partiyi yeni bir kurultaya götürecek bir çağrı heyeti atanabileceği de süreç boyunca dile getirilen olasılıklar arasındaydı.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

BHA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.