13 Ağustos 2026 Perşembe ANTALYA 31°
SON DAKİKA
TÜRKİYE

Sualtı Arama Kurtarma Timi 24 Saat Tetikte

27 Mart 2025 3,7B okunma
Sualtı Arama Kurtarma Timi 24 Saat Tetikte
Sualtı Arama Kurtarma Timi 24 Saat Tetikte

Erzurum İl Jandarma Komutanlığına bağlı Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timi, aldığı yoğun eğitimlerle her türlü şartta arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor.


Erzurum’da Jandarma bünyesinde 2020’de kurulan 6 kişilik tim, o tarihten bu yana 24 saat esasıyla görevlerini sürdürüyor. 150 saat su altında arama kurtarma ve eğitim faaliyeti icra eden SAK timi, her yıl gerçek görev şartlarını yansıtan farklı senaryolardaki eğitimlerden geçiyor. Erzurum Valiliği tarafından yapılan paylaşımda, "Erzurum yanı sıra Artvin, Ardahan ve Kars’ta da görev alan tim, azami 40 metreye kadar dalış yapabiliyor" denildi.


SAK Timi Komutanı Kıdemli Astsubay Üstçavuş Erdinç Doğan, her türlü şartta görev aldıklarını belirterek, "Timimiz, sorumluluk alanımızdaki sularda kaybolan, kazaya uğrayan ve yardım talebinde bulunanlara karşı sel, su baskınları ile afet ve kazalarda arama kurtarma faaliyeti icra ediyor." ifadelerine yer verdi.

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.