VEKTÖREL MÜCADELE HEM DENİZDEN HEM KARADAN SÜRÜYOR

Falez kovukları denizden ilaçlandı 

24 Mayıs 2024
VEKTÖREL MÜCADELE HEM DENİZDEN HEM KARADAN SÜRÜYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında artan sivrisinek ve haşere popülasyonuyla mücadeleye hız kesmeden devam ediyor. Sineksiz bir yaz için çalışan Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını karada olduğu gibi denizde de sürdürüyor. Bu kapsamda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ilaçlama tekneleri falezleri denizden ilaçlıyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, merkez ve tüm ilçelerde başta sivrisinek olmak üzere, karasinek, hamamböceği gibi zararlılara karşı yaz kış aralıksız etkin bir mücadele sergiliyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı vektörel mücadele ekipleri sivrisinek ve haşerelere denizden de müdahale ediyor. Büyükşehir Belediyesine bağlı vektörel ilaçlama tekneleri günün ilk ışıklarıyla falezler bölgesinde ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. Sinek üremesine elverişli falez kovukları denizden ilaçlandı. 

1600 PERSONELLE MÜCADELE 

Vatandaşların sineksiz bir yaz geçirmesi için Antalya genelinde çalışmalara 7/24 esaslı devam ediliyor.  Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı vektörel mücadele ekipleri 1600 personel, 200 araç ve 3 tekne ile yürütülen çalışmalarda Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı ilaçlar kullanılıyor. Gündüz durgun suları ve fosseptikleri düzenli olarak ilaçlayan Büyükşehir ekipleri, geceleri de araçlarla sokak sokak dolaşarak, ilaçlama yapıyor. 

DENİZDEN 10 GÜNDE BİR İLAÇLAMA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mesut Çınar, sinek ve haşerelere karadan olduğu gibi denizden de müdahale ederek sineksiz bir yaz için çalışmalarını etkin şekilde sürdürdüklerini söyledi. Çınar “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sinek ve haşerelerin üremesini engellemek adına karadan olduğu gibi denizden de çalışmalar yürütüyoruz. İlimiz 640 km’lik bir sahil bandına sahip. 1600 personelle karadan çalışmalar yürütürken, Belediyemize ait 3 teknemizle de her 10 günde sahil bandı ve falezlerde ilaçlama çalışması gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.