ÇİN’DE OTOYOL ÇÖKTÜ: 24 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çin’in Guangdong eyaletinde, şiddetli yağışların etkisi altındaki Meizhou kentinde bulunan bir otoyolun çökmesi sonucu en az 24 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi ise yaralandı. 

01 Mayıs 2024
ÇİN’DE OTOYOL ÇÖKTÜ: 24 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 Çin devlet televizyonunun verdiği bilgilere göre, yerel saatle 02.10 sıralarında Meizhou-Dabu Otoyolu'nun 17.9 metrelik kısmı çöktü. Çökme sonucunda 20 araç ve 54 yolcu mahsur kaldı.

 Olay yerinde yapılan açıklamada, yaralanan 30 kişinin hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Arama kurtarma operasyonuna ise 500'den fazla personelin katıldığı öğrenildi.

 Şiddetli yağışlar nedeniyle altyapıda meydana gelen çökme, Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinde büyük bir trajediye yol açtı. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve çökmenin nedenlerini araştırdıklarını belirttiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.