AKP GRUP BAŞKANI ABDULLAH GÜLER’DEN EMEKLİYE EK ZAM AÇIKLAMASI

İşçi ve Bağ-kur emeklileri ilave zam olup olmayacağını merak ediyor. Bu konu, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler' e soruldu. Abdullah Güler ise önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısını işaret etti. 

10 Ocak 2024
AKP GRUP BAŞKANI ABDULLAH GÜLER’DEN EMEKLİYE EK ZAM AÇIKLAMASI

  Emekli zammı üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten AKP Grup Başkanı Abdullah Güler;  

 "Etki analizleri, bütçe imkânları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir.  Önemli olan bütçe imkânlarıyla karşılamaktır, sadece bir oranın belirlenmesi artışın ortaya çıkması değil. Bütçeyi ortaya koymamız lazım bakanlığımız çalışıyor, bugün ön görüşmeyi yaptık.  Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir sonra kanun teklifimize koyarız, üçüncü haftamızda netleştirmiş oluruz, çalışıyoruz.

 Bizim kanun hazırlığımız zaten vardı. Asgari ücret artırıldığı için ilan edilen işveren desteği vardı 700 TL’ye çıkartılması, kısa çalışma ödeneği diğer hususlarla ilgili 7-8 maddelik bir paketimiz var ona çalışıyoruz bunun içinde değerlendirilir." dedi.

 

(KAYNAK NTV)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.