HAVASİ'DEN ANTALYA'DA UNUTULMAYACAK KONSER

23. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında Antalya’ya gelen Macar piyanist ve besteci Havasi, Cam Piramit’te muhteşem bir konser verdi. Binlerce sanatsever Havasi’nin performansına ortak olarak unutulmaz bir gece yaşadı. 

20 Aralık 2023
HAVASİ'DEN ANTALYA'DA UNUTULMAYACAK KONSER

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali, tüm hızıyla devam ediyor. Festival kapsamında Antalya’ya gelen dünyaca ünlü Macar piyanist ve besteci Havasi, Cam Piramit’te Antalya’daki sanatseverlerle buluştu. Biletlerin satışa çıktığı ilk günlerden tükendiği festival kapsamında sahne alan Havasi konserine Antalya Büyküşehir Belediye Başkan Vekili Kerem Kaya Turan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer ve binlerce Antalyalı katıldı.

KENDİ BESTELERİNİ SESLENDİRDİ

Coşkulu alkışlar eşliğinde sahneye çıkarak bestelediği eserleriyle kendi orijinal müziğini muhteşem bir performansla izleyicilere aktaran ünlü piyanist, sempatik tavırları ile de hayranlarının gönlünde taht kurdu. Her parçasının arasında kısa konuşmalar yapan Havasi, daha önce tatil için geldiği Antalya’da bu kez konser vermekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Piyanoya 4 yaşında başlayan, yeteneklerini yeni nesillere aktarmak için Budapeşte Konservatuvarı’nda uzun süre öğretmenlik yapan ve Guinness Rekorlar Kitabı’na da ‘en hızlı piyanist’ olarak adını yazdıran Macar sanatçı, sahnede Türkiye ve Antalya’da bulunmaktan ve kalabalık bir izleyici kitlesi ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Orijinal bestelerini dünyanın en önemli salonlarında icra eden sanatçı, konser sonunda uzun süre ayakta alkışlandı. 

ÇİÇEK VE PLAKET VERİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerem Kaya Turan, muhteşem konserin sonunda Havasi’ye çiçek ve plaket vererek teşekkür etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Ankara’da olması nedeniyle konsere katılamadığını ifade eden Turan, Başkan Böcek’in selam ve sevgilerini iletti. Yoğun alkışlar arasında konserini tamamlayan Havasi, sanatseverlerin uzun süren alkışları sonucunda bis yaparak bir parça daha seslendirdi.

PİYANO FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

22 Aralık tarihine kadar sürecek olan 23. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde program dolu dolu  devam ediyor. Piyanonun büyük buluşmasında son üç gün de coşkulu geçecek. Can Saraç 20 Aralık’ta, Igudesman&Joo 21 Aralık’ta AKM’de sahne alacak. 21 Aralık’ta Aksu Fen Lisesi’nde resital ve söyleşi gerçekleştirecek olan Gülsin Onay 22 Aralık’ta AKM’de kapanış konserinde seyirciyle buluşacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.