ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN LİRA

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM'de bugün Meclis'e sunacakları 80 maddelik kanun teklifine ilişkin açıklama yaptı. 

24 Kasım 2023
ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN LİRA

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, açıklamasında şunları kaydetti;

 “Yüzyılın afeti olarak kayıtlara geçen 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli büyük deprem sonrasında ekonomik daralmanın etkileriyle birlikte ciddi manada hem bütçemize hem ekonomik imkanlarımıza bir külfet gelmiş bulunuyor. Tüm etkenler karşısında ciddi bir dayanıklılık gösterdik. Yaşanan tüm bu süreçlerde etkin, kararlı ve hızlı kararlar alınmak suretiyle bu mücadele ortaya konulmuş oldu. Bugün de ekonomi yönetimimiz tavizsiz bir şekilde ekonomik programını devam ettiriyor. Yakın zaman içinde Orta Vadeli Programı açıklamıştık. Daha sonra Meclisimizde 12. Kalkınma Planı kabul edildi. Şimdi de inşallah bugün son Plan Bütçe Komisyon toplantısı ile beraber 2024 Merkezi Bütçe Kanun Teklifimiz de tamamlanmış olacak. 11 Aralık itibarıyla da TBMM Genel Kurulu'nda 2024 yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi ile 2022 yılı kesin hesap raporu görüşmelerine başlayacağız.

 Hazırlanan bu kanun teklifimizin hedeflerinin gerçekleştirilmesi için büyük bir gayret sarf ettik. Bu hedeflerin, amacımızın ne olduğuna dair birkaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum; Ülke ekonomisinin uluslararası rekabetçiliğinin geliştirilmesine katkı sağlamak, ihracatın desteklenmesiyle büyümeye katkıda bulunmak, ülkemize döviz girdisi sağlamak suretiyle dış ticaret dengesine olumlu katkı sağlamak, Türk lirası enstrümanlarına yatırım yapılmasının teşvik edilmesini sağlamak, mükellef haklarının korunması ve vergiye gönüllü uyumun artırılmasını sağlamak, gelişen teknolojiden yararlanarak bazı uygulamaların elektronik ortama taşınmasını sağlamak, vergi güvenliğinin sağlanmasına devam ettirmek, bazı indirim ve istisnaların da bundan sonraki dönemde de kaldırılmasını sağlamaya gayret ettik.”

 Güler, 5 bin liralık tek seferlik ödemenin çalışan emeklilere de ödenmesi için çalışma başlatıldığını belirterek;

 “Bu konuda çalışılıyor. Her yönüyle çalışılmasını biz de bekliyoruz. Ona göre bir program yapılacaktır. Bu konuda daha detaylı bir çalışma yapılmasını Sayın Cumhurbaşkanımız talimatlandırdı” dedi.

(KAYNAK TRT HABER)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.