Kepez’de çocuklar geleneksel spor ve oyunları deneyimledi

 

11 Ekim 2023
Kepez’de çocuklar geleneksel spor ve oyunları deneyimledi

Kepez Belediyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu İşbirliğiyle çocuklar geleneksel sporlar ve oyunlarla buluştu.
 

Kepez Belediyesi işbirliği ile geleneksel oyunların yaşatılmasına, kültürel zenginliğin korunmasına ve oyunların genç nesillere aktarılması için yollara çıkan Dünya Etnospor Konfederasyonun il ve ilçeleri gezen Etnotırı Kepez’de çocuklarla buluştu.Geçmişi geleceğe bağlayan bir köprü olarak gençlerin kültürel bağ kurmasını sağlayan Kepez Belediyesi, Dünya Etnospor Konfederasyonu ile işbirliği yaparak Kepez Kent Meydanı’nda Etnospor etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen mas güreşi, okçuluk, masa oyunları ve zeka oyunları gibi geleneksel aktiviteler ile çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi. Çocuklar bu oyunları uzman eğitmenler eşliğinde deneyimleyerek geçmişin eğlenceli oyunlarına yolculuk yaptılar.
 

ETNOSPOR NEDİR

Etnospor, günümüz spor oyunlarının artan bir şekilde sanayileştiği, kurumsallaştığı ve başarının tek bir gösterge olduğu bir zamanda geleneksel kültürlerin muhafaza edildiği yerel kimliklere özgü çok sayıda elementi bünyesinde bulunduran spor aktivitelerinin genel bir tanımı olarak ifade edilmektedir.  Etnospor,  mas güreşi, okçuluk, güreş, at yarışları ve daha birçok geleneksel sporların yaygınlaştırılması, kültürel çeşitliliği korumak ve kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak için önem taşımaktadır. Geleneksel sporlar ve oyunlar, evrensel değerler çerçevesinde sahip olduğu; gelenek, saygı, dayanışma ve barış temelinde dört ilke etrafında insanlığa katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.