Kepez’de can dostlar için el ele verdiler

 

05 Ekim 2023
Kepez’de can dostlar için el ele verdiler

Kepez Belediyesi, Antalya Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Pati Sokak Hayvanları Derneği işbirliği ile 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Kepez’in parklarına yeni kedi evleri kazandırıldı.
 

Kepez’de 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde örnek bir işbirliğine imza atıldı.  Kepez Belediyesi, Antalya Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Pati Sokak Hayvanları Derneği işbirliği ile Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Kepez’in parklarına yeni kedi evleri kazandırıldı. Antalya Açık Ceza İnfaz Kurumu memur ve hükümlüleri atık paletlerden kedi evi yaptı. Kepez Belediyesi ve Pati Sokak Hayvanları Derneği ile düzenlenen atölye etkinliğiyle kedi evleri çocuklar tarafından rengarenk boyalarla süslenerek sokak kedileri için hem şirin hem de kullanışlı bir yuva haline getirildi. Kedilerin yeni evleri Kepez’in parklarına yerleştirildi.
 

SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKMALIYIZ 

Şafi-i Şirazi Parkı’nda düzenlenen 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne katılan Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Özsoy da, çocuklarla beraber kedi evlerini boyadı.   Çocuklardan da her zaman, her yaşta sokak hayvanlarına karşı merhametli olmalarını istedi.

Etkinlikte konuşan Başkan Yardımcısı Dr. Özsoy, Kepez Belediyesi olarak her canlıya ayrı bir önem verdiklerini söyledi.  Dünya edebiyatının en önemli yazarlarından  Johann Wolfgang von Goethe’nin sokak hayvanları için söylediği sözü hatırlatan Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Özsoy “Bir semtin sokak hayvanları sizden kaçmıyorsa orada yaşayın; çünkü komşularınız güzel insanlardır. Sokak hayvanları Allah’ın bize bir emanetidir. Emanete nasıl sahip çıkıyorsak, sokak hayvanlarına da öylece sahip çıkmalıyız. “dedi.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.