Baba katili olmuştu, cezası belli oldu

 

11 Eylul 2023
Baba katili olmuştu, cezası belli oldu

Bursa'da, geçen yıl şubat ayında Orhangazi ilçesi Arapzade Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde meydana gelen olayda, Muhammet Cem Uysal (24), Bağkur emeklisi olan babası Halil Uysal'ı (65) mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla 7 yerinden yaraladı.

Bu sırada evde bulunan Mürvet Uysal, kaçıp polis merkezine giderek oğlunun kocasını öldürdüğünü söyledi. Bunun üzerine adrese, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Muhammet Cem Uysal gözaltına alınırken, ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Halil Uysal kurtarılamadı.

Babasının öldüğünü emniyet müdürlüğünde öğrenen Muhammet Cem Uysal verdiği ifadesinde, "Yanında kaldığım annem ve babam sürekli olarak tartışıyorlardı. Rahatsız oluyordum. Bugün öğle saatlerinde tartıştılar. Akşam da yüksek sesle birbirlerine bağırınca babama sinirlendim. Şimdi bıçağı alacam ikinizi de keseceğim" diye bağırıp mutfaktan bıçağı aldım. Annem evden kaçarak canını kurtardı. Babamı ise bıçakladım" dedi. Uysal, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Muhammet Cem Uysal hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Üst soya karşı kasten öldürme" ve "Yaralama" suçundan dava açıldı. Duruşmalarda, emniyet müdürlüğünde verdiği ifadeleri tekrarlayan Muhammet Cem Uysal'ın, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan muayenesinde, suçlara karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu belirledi.

Uysal, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada son sözü sorulan Uysal, "Psikolojim iyi değil ağır ilaçlar kullanıyorum olay günü babamla yaşadığım her şeyi hatırlıyorum ama anneme yaptıklarımı hatırlamıyorum tahliyemi istiyorum" dedi

Mahkeme heyeti, Muhammet Cem Uysal'a, babasını öldürdüğü için 20 yıl, annesini kasten yaralamaya teşebbüsten 6 ay olmak üzere toplam 20,5 yıl hapis cezası vererek, tutukluluğunun devamına karar verdi.

 

 

 

kaynak DHA

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.