Özel Çocuklarımıza Daha İyi Bir Yaşam Sunmak Hepimizin Ortak Görevi

 

08 Ağustos 2023
Özel Çocuklarımıza Daha İyi Bir Yaşam Sunmak Hepimizin Ortak Görevi

Vali Ersin Yazıcı, otizmli çocuklar için çalışmalar yürüten Bizim Otizm Vakfı Başkanı Perihan Şahin Bal ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Otizmli çocuklarla ilgili çalışmaların değerlendirildiği ziyarette konuşan Vali Yazıcı; “Özel çocuklarımıza daha iyi bir yaşam sağlayarak onların sosyal hayatta daha aktif yer almaları için çalışmak hepimizin ortak görevidir.” dedi.


Otizmli çocukların özel eğitim ile topluma kazandırılmasına öncülük etmek ve bu konuda farkındalık yaratmak gibi konularda çalışmalar yürüten Bizim Otizm Vakfı Başkanı Perihan Şahin Bal ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Yazıcı’ya dernek çalışmaları, projeleri ve dernek hakkında bilgi veren Bizim Otizm Vakfı Başkanı Bal, otizmli çocukların iyi bir eğitim alarak topluma kazandırılmaları için çalıştıklarını ifade etti.


Özel Çocuklarımızın İyi Bir Eğitim Almaları En Büyük Arzumuz
Otizmli çocukların iyi bir eğitim alarak topluma kazandırılmaları noktasında her türlü çalışmayı yürüttüklerini dile getiren Vali Yazıcı; “Bu özel çocuklarımızın iyi bir eğitim alarak toplumda kendilerine bir yer bulmaları en büyük arzumuz. Otizmli çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları adına yapılan tüm çalışmaların daima destekçisi olduk ve de olmaya devam edeceğiz.

Özel çocuklarımıza daha iyi bir yaşam sağlayarak onların sosyal hayatta daha aktif yer almaları için çalışmak hepimizin ortak görevidir. Bu kapsamda yaptığınız çalışmalar için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


 

Otizmli çocukların toplumda yer bulmalarının, tüm toplumu zenginleştireceğini ifade eden Vali Yazıcı şunları söyledi: “Otizmli çocuklarımızın toplumsal hayata adapte olmaları ve kendilerine yer bulmaları, tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Onların sosyal hayatta yer alabilmeleri, kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri ve özellikle otizmli çocuklarımızın iyi bir eğitim alması en önemli hedeflerimizdendir.

Devletimiz, otizmli ve özel eğitime ihtiyaç duyan diğer çocuklarımızın daha iyi şartlara kavuşabilmesi için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarımız ile ortak çalışmalarımız devam edecek. Otizmli çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren iyi bir eğitim alarak hayata daha kolay adapte oluyor. Bu yüzden çocuklarımıza iyi birer eğitim vererek onları topluma kazandırmalıyız.”


Heyettekilere ziyaretleri için teşekkür eden Vali Yazıcı, sözlerinin sonunda dernek üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.