Kütahya’daki orman yangınına müdahale 3 saattir sürüyor

 

26 Temmuz 2023
Kütahya’daki orman yangınına müdahale 3 saattir sürüyor

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Gevrekler köyü yakınlarında çıkan orman yangınına 3 saattir havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada yangına, 21 arazöz, 8 su ikmal aracı, 8 dozer ile çevre il ve ilçelerden de bölgeye sevk edilen 11 belediyenin itfaiye aracı, su tankeri ve 5 yer ekibi olmak üzere 220 personelle müdahale sürüyor.

Yangına bir helikopterinde havadan söndürme çalışmalarına katıldığı ifade edildi.

Bu arada, yangın bölgesinin bulunduğu yakın köylerde vatandaşların evlerine girmemeleri hususunda uyarılarda bulunuluyor.

Öte yandan Gevrekler köyünün mezarlığına kadar ulaşan alevler vatandaşlara zor anlar yaşattı. Vatandaşlar, mezarların zarar görmemesi için yoğun çaba sarf etti.

 

 

KAYNAK İHA

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.