Kemer'de köpek balığı sanılarak taşlanan deniz canlısı bambaşka bir tür çıktı!

"Guinness Rekorlar Kitabı'na giren mavi yelken balığı olduğu ortaya çıktı." 

14 Temmuz 2023
Kemer'de köpek balığı sanılarak taşlanan deniz canlısı bambaşka bir tür çıktı!

Antalya'nın ünlü tatil merkezi Kemer'de kıyıya hızla yaklaşan bir balık türü, köpek balığı zannedilince vatandaş taş atarak kendini korumaya çalıştı. Sahilde panik yaratan türün dünyanın en hızlı deniz canlısı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren mavi yelken balığı olduğu ortaya çıktı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde sahilde görülen balık, denizde yüzenler tarafından köpek balığı sanılarak taşla uzaklaştırılmaya çalışıldı. Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, balığın nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve ülkemizde nadiren görünen, dünyanın en hızlı balığı olarak bilinen mavi yelken türü olduğunu söyledi.

 

Türk turizminin en önemli destinasyonlarından Kemer'de, kıyıya yaklaşan bir balık türü, denizde yüzenleri telaşlandırdı. Yüzgeçleri su yüzeyinde görülen hayvanı köpek balığı sanan sahildekiler, taşla uzaklaştırmaya çalıştı.

Sosyal medyada görüntüler hızla yayılırken, kıyıya yanaşan hayvanın, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan 'Mavi yelken balığı' olduğu anlaşıldı. Dron kamerasıyla kaydedilen başka bir görüntüde de mavi yelken balığının bir süre sığ sularda yüzdüğü görüldü.

 

 

KAYNAK : DHA

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.