MAG EĞİTİMLERİ SONA ERDİ

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin Mahalle Afet Gönüllüsü (MAG) programında arama, kurtarma ve ilkyardım eğitimleri, enkaz başında yapılan uygulamalı eğitimle tamamlandı. 

17 Haziran 2023
MAG EĞİTİMLERİ SONA ERDİ

 Murtpaşa Belediyesi, Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından depreme dayanıklı bir kent için attığı ilk adımlarından biri olan MAG programında mayıs ayında başlayan eğitimler tamamlandı. Her mahallede afet gönüllü grubu oluşturmayı hedefleyen programda teorik eğitimlerin ardından Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün Döşemealtı’nda bulunan alanında uygulamalı eğitim verildi. 

 İlk müdahale, afet bilinci, afet anatomisi, gönüllülük, ilk yardım, arama-kurtarma gibi başlıklarda teorik eğitimler alan gönüllüler, bu kez enkaz başında öğrendiklerini uyguladı. Eğitimler, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 40 afetzedeyi enkaz altından kurtaran GEA Arama- Kurtarma tarafından verildi. Program kapsamında arama – kurtarma köpeği ve afet ya da acil durum anında haberleşmenin kesintiye uğramaması için telsiz haberleşme eğitimleri de MAG programı kapsamında yakın dönemde başlayacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.