BAŞKAN UYSAL, ‘ÖNCELİK DAYANIŞMAYA İHTİYACI OLAN İNSANLARIMIZDA’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Antalya’da çalışmalarını sürdüren engelli dernekleri ve spor kulüpleriyle buluşmasında “Eğer Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bir medeniyet tesis edeceksek öncelikle dayanışmaya ihtiyacı olan insanlarımızı dikkate almamız gerekiyor” dedi. 

11 Mayıs 2023
BAŞKAN UYSAL, ‘ÖNCELİK DAYANIŞMAYA İHTİYACI OLAN İNSANLARIMIZDA’

 Antalya’da Muratapa Belediyesi Adalya Vakfı’nın özellikle okul öncesi görme engelli çocuklara ve Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı veya kısa adıyla EKPSS’ye hazırlanan gençlere hizmet veren ‘Kitaplar Konuşuyor’ ses kayıt stüdyosu 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda hizmete girdi. 15 gönüllü okuyucusuyla çok sayıda hikaye kitabıyla birlikte EKPSS soru bankasından oluşan sesli kütüphaneye sahip stüdyoya yakın zamanda Muratpaşa Belediyesi’nin resmi web sitesi üzerinden de ulaşılabilecek.

 ‘Kitaplar Konuşuyor’ ses kayıt stüdyosunun hizmete girmesi dolayasıyla Başkan Uysal, Antalya’da çalışmalarını sürdüren engelli dernekleri ve spor kulüpleriyle Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de bir araya geldi. Kahvaltıya Başkan Uysal, eşi Ümran Uysal’la katıldı.  

BAŞKAN UYSAL’A TEŞEKKÜR

 Etkinlikte Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Mehmet Karavural, Engelliler Haftası dolayasıyla tüm topluma engelli hakları konusunda duyarlı olması çağrısında bulunurken Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Rahim Ezgi ve Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Antalya Şube Başkanı Oğuz Özdemir de Belediye Başkanı Uysal’a ‘Kitaplar konuşuyor’ projesi dolayasıyla teşekkür etti.

DAYANIŞMA VURGUSU

Başkan Uysal ise milletlerin gelişmişlik seviyesinin ‘cilalı sokaklar, ışıklı caddeler, büyük apartmanlar ve sırça binalarıyla’ ölçülemeyeceğini söyledi. Milletlerin gelişmişlik seviyesini, o ülkede dayanışmaya ihtiyacı olan insanların durumunun belirleyeceğinin altını çizen Başkan Uysal, “Eğer Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bir medeniyet tesis edeceksek öncelikle dayanışmaya ihtiyacı olan insanlarımızı dikkate almamız gerekiyor” dedi.

MEDENİYET TESİSİ

Bunu herkesin ve her hükümetin dikkate gerektiğini dil getiren Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Eğer engellilerimiz, yaşama engelli, yaşamın içine karışamaz hale gelmeye ve böyle yaşamaya devam ederse, eğer yalnız yaşayan insanlarımız, kadınlarımız yaşlılarımız tek başına hayatla mücadele ediyorsa, eğer ürünü bahçesinde sel basmış yeni ürün ekemez hale gelmiş çiftçimiz kara toprağın bağrında çırpınıyorsa o ülkede bir medeniyetten söz etmek mümkün değildir. Dünyada hangi ülke ve hangi medeniyet olursa olsun.”

Türkiye’nin bütün engellilerin kayıt altında olduğu, yaşam standartlarının kontrol ve bakış açısı altında olduğu, bunun aynı zamanda hükümetlerin duruşun temsil ettiği bir geleceğe çok yakın olduğunu dile getiren Başkan Uysal, “Ama böyle bir ortam kuramazsak Türkiye’mizi bir medeniyet haline getiremeyiz” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.