UTEF Umutışığı Köprüsü, yardımlara köprü olmaya devam ediyor

 

16 Nisan 2023
UTEF Umutışığı Köprüsü, yardımlara köprü olmaya devam ediyor


 Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara el uzatmaya devam eden UTEF UMUTIŞIĞI KÖPRÜSÜ yüzlerce hane sahibinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Merkezi Antalya’da bulunan Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu  (UTEF) ve Leman Gebizli Tüm Engellilere Umutışığı Derneği gönüllere girmeye devam ediyor.
ASSİM Siviltoplum ve İnavasyon Merkezi’nde düzenlenen programda duygulu anlar yaşandı.
UTEF Federasyonu ve Leman Gebizli Umut Işığı Derneği bu yılda yeni bir etkinlik düzenleyerek, Ramazan Ayı ruhunu yaşattı. Federasyon Genel Başkanı Güldane Kaya Kaçar, “Her zaman olduğu gibi Kurucu Genel Başkanımız ve eşim Merhum M.Mete Kaçar’ın başlatmış olduğu iyilik ve paylaşma geleneğini sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.


NEDEN ANTALYA DEĞİL DE TUZLUKÇU?
Paylaşma ve yardımlaşma ayı olarak bildiğimiz bu ayda Konya Tuzlukçu Belediyesi’nde bulunan ihtiyaç sahiplerinin bir aylık ihtiyaçlarını karşılayacak erzak kolileri hazırlayıp Tuzlukçu İlçe Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa’ya ulaştırılmak üzere Tuzlukçu belediye çalışanlarına teslim ettiklerini belirten Kaçar, “Neden Antalya değil de Tuzlukçu?” sorularına cevap verirken şunları söyledi:
“Antalya’da kapımıza gelen hiç kimseyi şimdiye kadar geri döndürmedik, çok şükür elimizden gelenin en üst seviyesinde yaraya merhem olmak için çaba sarf ediyoruz. Allah’a binlerce kere şükürler olsun ki Rabbim yardımlarımızı mayalandırıyor, yüzlerce eve aileye destek olduk olmaya devam ediyoruz, edeceğiz. ‘Neden Tuzlukçu?’ sorusuna gelince; Kurucu Genel Başkanımız eşim Konya Akşehir’li olmasından dolayı kendi memleketindeki gerçek ihtiyaç sahiplerini bilmesi Tuzçukçu belediye başkanımızın daha çok kitleye ulaşması vesilesiyle Tuzlukçu’ya gönderiyor idi. Ben de Belediye Başkanımız Nurettin Akbuğa’nın gayretli çalışmalarını takdirle takip ediyor, gerçek ihtiyaç sahiplerine gideceğine emin olduğum için geleneği devam ettiriyorum. Tabi ki bu erzak paketlerini tek başıma yapmıyorum şahsıma ve kurumlarıma inanıp güvenip desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma çok teşekkür ediyorum.   


TEMSİLCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM
UTEF Büyük bir kurum Türkiye’nin pek çok yerinde temsilcilerimiz Ramazan ayında adeta yarış halinde veren el ile alan eli buluşturuyor. UTEF Temsilcileri olarak başta Fransa Saint-Etienne Ferhat Demir, Burdur Yeşilova Ali Aykota, Bolu Satılmış Akman, İzmir Hasan Ali Manavgat, Afyon Yıldız Değer, Ankara Ali Savaş Ertürk, Gaziantep Mehmet Öztürk, Balıkesir Edremit Nevin Sayman,Mersin Gülay Özgürüz, Almanya Nurnberg İlknur Riche vs. adeta iyilikte yarışıyorlar, tabi gurur duyuyorum ve güçlü olmam bu yüzdendir.”
UTEF Genel Başkanı ve Leman Gebizli Tüm Engellilere Umutışığı Derneği Genel Başkanı ve Kalp Gazetesi İmtiyaz sahibi Güldane Kaya Kaçar, yardımlaşmayı dayanışmayı kendilerine görev edindiklerini belirterek, “Nerede bir kimsesiz nerede bir muhtaç görsek yürekten elimizi uzattık. Ramazanın ruhunu hiç unutmadık. Yüreklere dokunmak, umut olmak ne güzel bunu başarabildiysek ne mutlu bize. 
İnşallah daha da güzel hizmetler yapacağız, yüzlerce gıda paketini depremzedelerimizle, ihtiyaç sahipleriyle paylaştık, destek veren hayırseverlere, Federasyon temsilcilerine, dernek üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Güldane Kaya Kaçar konuşmasını “Bize güvenen dostlarımız olduğu sürece bizler var olmaya Mete başkanımızın ruhunu şad etmeye devam edeceğiz” şeklinde tamamladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.