İNOVASYON MERKEZİ’NDE DRAMA ATÖLYESİ GERÇEKLEŞTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde Mart ayı programı kapsamında “Jeux Dramatiques” atölyesi gerçekleşti. 

31 Mart 2023
İNOVASYON MERKEZİ’NDE DRAMA ATÖLYESİ GERÇEKLEŞTİ

Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde, pedagojik açıdan bireyin kişilik gelişimini hedefleyen Jeux Dramatiques  (Dışavurumcu oyun) atölyesi gerçekleşti. Hem rol oynamanın hem de rolü, dili ve metni görmeksizin oynanan tiyatro oyununun bir biçimi olan atölye eğitimine katılan vatandaşlar kendilerine has bir rol üstlenerek deneyimlemek istediği durum ve duyguyu oyuna çevirdiler.

BİREYLER FARKLI KARAKTERLERE BÜRÜNDÜ

Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen atölye çalışmasında Eğitmen Nadire Can, “Öğrenciler tülleri kumaşları ve aksesuarları kullanarak farklı karakterlere büründü. Hikâyenin içinden kendilerine bir rol seçip onu deneyimlediler. Katılımcıların kendi hayal güçlerinden yola çıkarak buradaki malzemeleri kullanarak bir rolü deneyimlediler. Aslında ormanın içinde olmadan bu atölyede kendi ormanlarını yarattılar” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.