GÜLDANE KAYA KAÇAR'IN KÖŞE YAZISI

 

12 Mart 2023
GÜLDANE KAYA KAÇAR'IN KÖŞE YAZISI

Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.


Bu gibi önemli değerlerimizi yaşatmalı, gelecek nesillere aktarmalıyız. 


Neye inanırsa inansın (isterse inanmasın), ne düşünürse düşünsün, hangi siyasi partiden hangi takımın taraftarından hangi zümreden olursa olsun dilediği gibi özgürce yaşayabilelim diye "Atamız Atatürk" ve silah arkadaşları, dedelerimiz bizler için fedakârca savaş vermişler. Yazar da harika bir milli marş yazmış. 


İstiklal Marşı, bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde milletimizin gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir.


 


Milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve mukaddesatına verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşımız, Anadolu’da birçok şehrinin işgal altında olduğu bir dönemde milletimiz esareti reddederek, bağımsızlık mücadelesini sürdürmesinde moral ve cesaret kaynağı olmuştur.


 


Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser, vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle tezahürüdür.


 


İşte bu sebeple ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak, coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimizin istiklal mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmuştur.


 


Hakkı tutup kaldırmayı ve haksızlık karşısında dimdik durmayı hayatı boyunca haykırmış münevver ve mütefekkir şairimiz, Mehmet Akif Ersoy “ Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırtmasın” diyerek, verilen mücadeleyi en veciz şekilde ifade etmiştir. 


 


Mehmet Akif Ersoy’un paraya tapmayan örnek kişiliği, millet sevgisi, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı her zaman yüce Türk Milletine rehber olmaya devam edecektir. 


 


Türk milleti, kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek, mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.


 


Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.


 


     Ruhları şad mekanları cennet olsun.


 GÜLDANE KAYA KAÇAR

UTEF Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Genel Başkanı/Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umutışığı Derneği Başkanı ve Kalp Gazetesi.com İmtiyaz Sahibi 

                                                                                      

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.