DOMATES’E 14 NİSAN’A KADAR UYGULANACAK İHRACAT KISITLAMASI KALDIRILDI

Subaşı; “Her zaman çiftçimizin yanındayız” 

07 Mart 2023
DOMATES’E 14 NİSAN’A KADAR UYGULANACAK İHRACAT KISITLAMASI KALDIRILDI

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın domates ihracatına kısıtlama getiren Tarım-Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye yönelttiği sorular ve çiftçilerin Antalya ilçelerindeki eylemleri ve Serik ve Aksu'dan hal'e gelen çiftçilerin tepkileri üzerine ihracat kısıtlaması kaldırıldı. Antalya toptancı halinde ve üretim merkezlerinde üreticinin sevincine ortak olan Hasan Subaşı,  ‘’Çiftçimizin her zaman yanındayız’’ dedi.

 Domates ihracatına getirilen kısıtlamanın yanlış olduğunu, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi ile dile getiren Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Tarım-Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin cevaplandırması istemi ile bir soru önergesi vermiş, kısıtlamanın kaldırılmaması halinde üreticinin ve ihracatçının güç durumda kalacağını ve en önemlisi de özellikle Avrupa’da pazarın kaybedileceğini anlatmıştı.

Çiftçimizin her zaman yanındayız

 Önergenin ardından Antalya Toptancı hali esnafını, İl Başkanı İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, Hal Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Serik ile Aksudan gelen çiftçilerle bir araya gelen Hasan Subaşı, domates ihracatına getirilen kısıtlama karanına dair tepkiler, basın açıklaması ve soru önergesinin sonuç verdiği ve kısıtlamanın kaldırıldığı müjdesini verdi. Subaşı ‘’Her zaman üreticimizin yanındayız. Tarım sektörü ekonomimizin can damarıdır ve sorunları mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır’’ dedi.

 

Kısıtlamanın kaldırılması kararından sonra Hal Esnafı ve üreticiler Antalya Toptancı Hali ve üretim merkezlerinde adeta bayram etti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.