MAHKUM YAKINLARI GENEL AF ÇAĞRISI İÇİN ULUSTA BULUŞTU…

Ankara'da mahkum yakınları, genel af çağırısı için Ulus Atatürk Meydanı'nda bir araya gelerek seslerini duyurdu. 

06 Mart 2023
MAHKUM YAKINLARI GENEL AF ÇAĞRISI İÇİN ULUSTA BULUŞTU…

Mahkum Yakınları Federasyonu (MAYAFED) öncülüğünde mahkum yakınları ve aileleri Ulus Atatürk Meydanı'nda bir araya gelerek genel af çağrısında bulundu. MAYAFED Genel Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında adli mahkumlar ve yakınlarının ayrımsız af istekleri için tüm siyasi partilere çağrıda bulunarak "Bu doğrultuda tüm çalışmalarımızı bir kitap haline getirdik, af için gerekçelerimizi adli mahkumların ve yakınlarının tüm mağduriyetlerini burada dile getirdik. Yargılama hak ihlallerinin oluşturduğu yıkımın ortadan kaldırılması ve toplumun kucaklaması için formülsüz olarak adli mahkuma ayrımsız af talebimiz çözüme ulaşana kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi. 

Mahkum yakınları federasyonu olarak 2010 yılından bu yana verilen mücadelede 2018 yılında kendilerine verilen sözün seçimden önce yerine getirilmesi gerektiğini belirten MAYAFED genel başkanı Enver Yılmaz bundan sonraki mücadelelerinin mahkuma iş bulmak için, mahkum çocuklarını okutmak için ve bu çocukları topluma kazandırmak için olacağını belirtti. 

 

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde sloganlar atarak ayrıldı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.