CHP’Lİ BUDAK: “İKTİDAR, EYT TEKLİFİNİ YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜRDÜ”

CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Çetin Osman Budak, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifinin aylardır TBMM’ye sunulmamasını eleştirdi. Yurttaşlar EYT sorununun çözümünü beklerken, iktidarın meclisi hiçbir yaraya merhem olmayan kanun teklifleri ile oyaladığını belirten Budak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘EYT meselesi bitmiştir, 2022 Aralık ayının sonuna kadar bu Türkiye'nin gündeminden kalkacaktır’ dedi. Ocak ayının sonuna geldik, hala TBMM Başkanlığı’na sunulmuş bir kanun teklifi bile yok. Seçim öncesi yıllardır mağdur ettiğiniz yurttaşlarımızın oyunu alabilmek için bir vaat ortaya attınız. Onu da elinize yüzünüze bulaştırdınız. İnsanlar artık bu seçim numaralarınıza kanmıyor” diye konuştu. 

26 Ocak 2023
CHP’Lİ BUDAK: “İKTİDAR, EYT TEKLİFİNİ YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜRDÜ”

“STAJ BAŞLANGICI, GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

Ticarete yönelik yeni düzenlemeler getiren torba kanun teklifinin TBMM Genel Kurul görüşmelerinde konuşan Budak, “ Staj başlangıcını EYT kapsamı dışında bırakarak yüzbinlerce vatandaşımızın alın terini görmezden geliyorsunuz. Staj mağdurlarının haklı talepleri, sesleri Arş-ı Ala’ya çıktı. Kadro alamayan sözleşmeli belediye çalışanları, aile sağlığı merkezi çalışanları müjde bekliyor. Emekliler bayram ikramiyesinin iyileştirilmesini bekliyor. Siz bu taleplere kulaklarınızı tıkıyorsunuz” diye konuştu.

İKTİDARIN ELİ AYAĞINA DOLAŞTI

Seçim yaklaştıkça iktidarın panikle elinin ayağına dolaştığını dile getiren Budak, şöyle konuştu

“Bugün görüştüğümüz kanun teklifinde elle tutulur hiçbir şey yok. Genel Kurul böyle gereksiz konularla meşgul edilmek yerine EYT'liler kanunu gibi acil görüşülmesi gereken konular var.  Yıllarca EYT'liler üzerinde çok tartışmalar yapıldı. EYT'liler örgütlü bir yapı oluşturdular.  Seçime giderken çaresiz kalındığı için EYT mevzusu gündeme getirildi. Türkiye'nin en yetkili makamında oturan Cumhurbaşkanı çıktı, dedi ki:‘EYT meselesi bitmiştir, 2022 Aralık ayının sonuna kadar bu Türkiye'nin gündeminden kalkacaktır’. Şu anda gündemde olan ne? Hâlâ kanun Meclise gelmedi, ocak ayını bitiriyoruz, şurada bir hafta sonra ocak bitecek. Burada ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Kanun teklifiniz hazır değil, onu mu tamamlamaya çalışıyorsunuz? Eğer öyleyse Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp şunu niye söylüyor? "Yaş sınırı da olmayacak burada" Peki, SGK'liler ile BAĞ-KUR'luların arasındaki o emeklilik prim ödeme gün sayıları arasındaki farkı düşünemedi mi Sayın Cumhurbaşkanı da böyle dedi? Seçime yakın insanların duygularıyla oynayıp, ulufe dağıtır gibi para dağıtıp, seçime faydası olmasını mı bekliyorsunuz? Eğer öyleyse avucunuzu yalarsınız. İnsanlar artık bu seçim ayaklarını, seçim numaralarını yemiyor.

Sonra "Staj başlangıcı emeklilik için, işe giriş tarihi sayılsın." talepleri arşıâlâya çıktı. Bizim dönemimizde, bizim gençlik dönemlerimizde staj yaptığımız yerlerdeki geçen günler sigortalılık başlangıç tarihiydi, bunu siz kaldırdınız. Şimdi burada mağdur olanlar bunu istiyorlar. Mesela bunu niye gündeme almıyorsunuz? Kadro alamayan sözleşmelilerin sorunlarını niye gündeme almıyorsunuz? Bu, belediye şirketi işçileri var. Biz söz verdik, iktidara geldiğimiz zaman bu sorunların hepsini çözeceğiz.

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYELERİNİ YÜKSELTİN

Emeklilerin iki dinî bayramda aldıkları biner lira gibi bir rakam vardı. Kaç yılında çıktı? Geçen seçim, 2018'de. O seçimden de önce, 2015 yılında Sayın Genel Başkanımızın ısrarlı baskılarından sonra çıkardınız, bin liraydı. 2018'te bin liranın satın alma gücü ortada. Geldik 2023'e, hâlâ 1.100 lira. Bunu düzeltecek misiniz? Milletin asıl derdi bu, milletin sizlerden, iktidardan beklentileri bunlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.