MİNİK ELLER DE KODLAMA ÖĞRENİYOR

Antalya’da ilk kez anaokulu öğrencilerine bilgisayarsız temel kodlama atölyesi düzenleyen Antalya Bilim Merkezi, 8 etkinlik içeren eğitim haritası hazırladı. 

28 Aralık 2022
MİNİK ELLER DE KODLAMA ÖĞRENİYOR

Teknoloji, bilim, mühendislik gibi konularda çocukların küçük yaşta bilgi sahibi olmaları amacıyla 4-6 yaş arası gruplara bilgisayarsız temel kodlama atölyesi hazırlayan Antalya Bilim Merkezi, yeni nesilde grup çalışması, problem çözme, yaratıcı düşünme gibi birçok becerinin arttırılmasını hedefliyor. Merkezin eğitim koordinatörü Gizem Yıldırım’ın hazırladığı 8 etkinlik içeren eğitim haritasına dahil olan kreşler, haftada 2 saat olmak üzere 4 haftalık programa katılıyor.

KATILANLARA SERTİFİKA VERİLİYOR

 

Anaokulu öğrencilerine renkli ve eğlenceli oyun olarak yaptırılan Neşeli Adımlar Atölyesinde, resim yapan ilkel robot yapımı gibi çalışmalar sunuluyor. Çocukların günlük hayatta karşılaştığı problemlere çözüm önerileri getirmeyi hedeflediklerini açıklayan Yıldırım, ‘Bu atölye sayesinde çocuklarımızda alan farkındalığını ve mantıksal düşünme becerilerini arttırmayı istiyoruz. Buna göre hazırladığımız oyunlar ile algoritmik işlem adımlarını sıralamalarını ve bir problemin çözümü için algoritma geliştirmelerini arzuluyoruz’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.