PİYANO VE DARBUKA BULUŞTU!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sanat etkinliklerinden olan 22. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında Antalya’ya gelen dünyaca ünlü İtalyan Il Grande Piano grubu, iki gün boyunca müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Tarihi Üç Kapılar’ın ardından, Kale Kapısı’nda performans sergileyen grubun darbuka eşliğinde çaldığı ‘Çav Bella’ şarkısı güne damgasını vurdu. 

28 Kasım 2022
PİYANO VE DARBUKA BULUŞTU!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 22. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında Antalya’ya gelen dünyaca ünlü Il Grande Piano grubu, geçtiğimiz hafta sonu eğlenceli şovlarıyla müziksevere unutulmaz anlar yaşattı.

 

Türkiye’de ilk kez konser veren ve toplamda 6 gösteri yapan grup, iki gün boyunca binlerce sanatseverle buluştu.

Arjantinli sanatçı Manuel Benyacar’ın yaptığı devasa büyüklükteki el yapımı piyanoyu ayaklarıyla çalan İtalyan sanatçılar Silvia Zotto ve Samuel Courtin’in eğlenceli gösterilerinde birbirinden renkli anlar yaşandı.

 

Repertuarlarında La Casa de Papel dizisinin müziklerine de yer veren gruba ‘Çav Bella’ şarkısını çaldıkları sırada izleyiciler arasında bulunan bir müzisyenin darbukasıyla eşlik ettiği anlar güne damgasını vurdu. Yine izleyiciler arasında yer alan Azerbaycanlı bir sanatçının ‘Nazende Sevgilim’ şarkısını söylediği anlar ise büyük beğeni topladı.

 

Çocukların büyük ilgi gösterdiği performanslar sırasında, kendileriyle piyano çalmak isteyenleri kırmayan ikili, sempatik tavırlarıyla da dikkat çekti.

Yıldızlar geçidine sahne olacak 22. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 3 Aralık’ta, Almanya’nın en iyi performans sanatçıları olan Stephan Weh ve Marcel Dorn’dan oluşan Pianotainment’ın eğlenceyi ve virtüözlüğü buluşturdukları muhteşem dört el piyano gösterisi ile başlayacak. 

 

11 Aralık’a kadar sürecek olan Festival’de; Robert Lakatos, Tanini Trio, Evrim Turan, Diego Valdivia ve Ufuk&Bahar Dördüncü gibi yerli ve yabancı birbirinden ünlü isimler sahne alacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.