BAŞKAN UYSAL, ‘TEK ÇARE VATANI YÜKSELTMEK’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin eğitim camiasıyla buluşmasında, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen tek çarenin ‘vatanı yükseltmek’ olduğunu söyledi, “Bunu yaparken de en çok sığınacağımız, medet umacağımız, beklentiye gireceğimiz kesim öğretmenlerdir” dedi. 

25 Kasım 2022
BAŞKAN UYSAL, ‘TEK ÇARE VATANI YÜKSELTMEK’

Başkan Uysal, kreşleri, destek eğitim kurs merkezleri, gençleri üniversite sınavına hazırlayan merkezleri, mesleki eğitim kurslarıyla aynı zamanda büyük bir eğitim kurumu olan belediyede görevli öğretmenlerle bir araya geldi. Başkan Uysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen buluşmaya eşi ümran Uysal’la birlikte katıldı.

ÖĞRETMENLİK SANATTIR

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin aynı zamanda sanat olduğunu söyledi. Bir şeyi biliyor olmanın öğretebilmek için yeterli olamayacağını aktaran Başkan Uysal, “Kurumumuza, çocuklarımıza, şehrimize, ülkemize katkılarınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘ÇARÇUR EDİLDİ’

Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Uysal, ülkenin ekonomik kaynaklarının ‘çarçur’ edildiğini söyledi. Uysal, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz 50 yıldır giderimiz gelirimizden fazla. Her sene böyle bir şey olabilir mi, nasıl karşılanacak, nasıl olacak? Bütün kaynaklarımızı, neden para kazanmayacak, betonarme işlere, yollara, kamu binalarına yatırıyoruz? Çocuklarımız için para kazanacak şeylere yatırmamız daha mantıklı değil mi? Ama yok. Siyasetin kamu yararının üstüne çıktığı bir kaygı zemini var.”

Başkan Uysal, Türkiye’nin ekonomik kaynaklarının yanında insan kaynağının da heba ettiğini söyledi. Herkesi üniversite mezunu haline getirerek Türkiye’nin üretemez hale getirildiğini belirten Başkan Uysal, bunun doğal sonucunun dünyadaki ‘negatif’ paranın Türkiye’ye getirilmesi olduğunu söyledi. Bu paranın kendi sistemiyle birlikte geldiğinin altını çizen Başkan Uysal, “Ama daha daha para bulmamız lazım. Dünyanın en güzel coğrafyasının pasaportu var. 400 bin dolarak 4 tanede ev veriyoruz ve verdiği parayla Dumlupınar'da ortak, Sakarya'da, Çanakkale'de ortak oluyor” dedi.

‘BU SORUYU SORMALIYIZ’

Bugün artık insanların parti fark etmeksizin tek bir soru sormasını gerektiğini belirten Uysal, “Bu memleketin giderimi fazla gelir mi? Çok temel bir iktisat sorusu. Kadim. İnsanlık tarihiyle yaşıt. Vatanımın, ülkemin giderimi fazla gelir mi? Bunu sormayı topluma öğretmemiz lazım. Toplum sadece ‘Bana ne veriyorsun’ dediği sürece inanın bu vatanımızı korumamız çok zor” diye konuştu.

‘ÜLKEMİZİ ELİMEZDE TUTAMAYIZ’

Bununla birlikte toplumun ayrıştığı takdirde ülkenin korunmasının çok zor hale geleceğine dikkat çeken Başkan Uysal, “Kişi başına 7 bin -  8 bin dolar milli gelirle, dünyada ilk yüze giremeyen dünyanın kalbi bu coğrafyayı elimizde tutmamız çok zor” dedi. Tüm bunlara rağmen tek seçeneğin ‘vatanı yükseltmek’ olduğunun altını çizen Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ülkemizi üretir, verimli hale getirmekten başka çaremiz yoktur. Bunu yaparken de en çok sığınacağımız, en çok medet umacağımız, en çok beklentiye gireceğimiz kesim öğretmenler. Sizlerin bu vatanın geleceği için çok değerli hizmetler verdiğinizi görüyorum. Çok çok değerli hizmetler vereceğinize de inanıyorum. İçinde yaşadığımız sorunlar ne olursa olsun hep beraber göğüsleyerek bu ülkenin geleceği için çok iyi çocuklar, işini iyi bilen insanlar, seven sayan, birbirine sarılan insanlar yetiştireceğiz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.