BAŞKAN UYSAL, “BAMBUS ANTALYA’NINDIR”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Bambus Koyu’nun kiralanması için açtığı ihalede muhammen bedeli 6 katına kadar yükseltmelerine rağmen ihaleyi alamadıklarını söyledi. Uysal, “Bambus’u Antalya’mızdan koparacak, komşularımıza kapatacak en ufak bir girişime izin vermeyeceğiz. İhalenin iptali için dava açacağız” dedi. 

09 Kasım 2022
BAŞKAN UYSAL, “BAMBUS ANTALYA’NINDIR”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Antalya’nın dünyaca ünlü falez sahil bandında bulunan Bambus Koyu’nun günübirlik kullanım amaçlı kiralama ihalesi dün Ankara’da yapıldı. İhaleye Muratpaşa Belediyesi’nin iştiraki şirketi Falez AŞ’nin yanı sıra çok sayıda firma katıldı. Yıllık kira, KDV hariç 185 bin muhammen bedel üzerinden başlayan ihalede Falez AŞ, teklifini 1 milyon 100 bine kadar yükseltti. Ancak ihalede özel bir firma 1 milyon 910 bin lirayla son teklifi verdi.

Başkan Uysal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” dediği Erenkuş mevkinin hemen alt tarafında bulunan doğa harikası koyu Antalya’ya kazandırmak için ihaleyi ‘son çare’ olarak gördüklerini söyledi. Muratpaşa Belediyesi’nin falez sahil bandında 5 mavi bayraklı plajı bulunduğunu kaydeden Uysal, Bambus Koyu’nu da Bakanlıktan 6 kez talep etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını söyledi.

Buna karşın henüz 6 yıl önce Bambus’ta özel bir firmanın denizden iş ve beton makineleri getirerek yarattığı tahribata Türkiye’nin şahit olduğunu hatırlatan Başkan Uysal, “Buna engel olmak için var gücümüzle mücadele ettik, kazandık. Ama koyu, Antalya’mıza, komşularımıza kazandırmak için attığımız adımlar sonuçsuz kaldı” dedi.  İhaleye girerken tek amaçlarının kıyıların yağmalanmasını engellemek olduğunu dile getiren Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Masmavi Akdeniz’imizle komşularımız arasına set çekilmesine engel olmak istedik. Zaten bizim olması, halka ücretsiz açılması gereken bir yer için komşularımızın parasını bu kadar da riske edemezdik. Şimdi yeni bir mücadele daha başlıyor. Kamunun, yani hepimizin yararlanması gereken bütün alanları ihale etme hastalığından ülkemiz artık kurtulmalıdır. İhale, Anayasa’ya ve 20 yılda 9 kez değişikliğe uğrayan Kıyı Kanunu ve ilgili yönetmeliklere aykırıdır. Tekrar tekrar ifade ediyorum, ‘Kıyılar halkındır.’ Bu nedenle ihalenin iptali amacıyla dava açacağız. Bambus’u Antalya’mızdan koparacak, komşularımıza kapatacak en ufak bir girişime izin vermeyeceğiz.” 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.