MANAVGATLI YAZARLAR OKURLARIYLA BULUŞTU

Manavgat Belediyesi ve Manavgatlı Yazarlar Birliği’nin birlikte düzenlediği “Manavgat Kitap Günleri- Manavgat’ın Yazarları Okurlarıyla Buluşuyor” etkinliği, ünlü sanatçı Pelin Batu ve Müzisyen-yazar Haluk Çetin’nin düzenlediği söyleşi gerçekleşti. 

08 Kasım 2022
MANAVGATLI YAZARLAR OKURLARIYLA BULUŞTU

Etkinliğe, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,  belediye birim müdürleri, Manavgat Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Celal Görgeç, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdür Doç. Dr. Fatih Uslu ve vatandaşlar katıldı. 5-6 Kasım tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı Sergi Alanı’nda yapılan etkinlikte 41 yazar, okurlarıyla buluştu.  Yazarlar, kitaplarını ve şiirlerini Manavgatlı kitapseverlere tanıttı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tüm kitap stantlarını gezerek yazarlarla tek tek sohbet etti, imzalı kitap almayı da ihmal etmedi.

 

PELİN BATU VE HALUK ÇETİN’DEN SÖYLEŞİ

Manavgat Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinliklerinde kent halkıyla yeniden buluşan sanatçı ve yazar Pelin Batu ile Müzisyen-yazar Haluk Çetin’de etkinlikte muhteşem bir söyleşi düzenledi. Pelin Batu’nun mitoloji, antik çağ, sanat ve toplum konusunda ki düşüncelerini kent halkına aktarırken, Haluk Çetin ise gitarıyla söylediği şarkılarla programa renk kattı. Pelin Batu ve Haluk Çetin ikilisinin gerçekleştirdiği program, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gördü. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, söyleşi sonunda etkinliğe katılan tüm yazarlara çiçek ve plaket takdim etti.

SANATÇI TOPLUMUN AYNASIDIR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sanatçıların toplumun bir aynası olduğunu ve üreten insana her zaman değer verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Bugün burada üreten ve üretime değer veren insanlarla bir arada olmak bizler için oldukça keyifli. Kent olarak yangın ve pandemi gibi birçok olumsuz süreçlerden geçtik ama hiçbir zaman enerjimizi kaybetmedik.

Her zaman heyecanla üreten, enerjisi yüksek, üretimin ne anlama geldiğini bilen bir kent olarak bugün kaldığımız yerden devam ediyoruz. Manavgat Belediyesi, sizlere verdiği değer ve önem itibariyle kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlere de hızla devam ediyor. Bugünde bu kıymetli ortamda sanatseverlerle bir araya geldik. Ülkemiz zor sürelerden geçiyor. Birlikte olmamızı, birbirimizin farkında olmamızı, sanata önem vermemizi, düşünen ve üreten insana kıymet vermemizi gerektiren özel dönemlerden geçiyoruz. Sanatçılarımız ülkemizin geleceği için besteleriyle, yazılarıyla tarihe not düşen insanlardır. Bugün, tarihe not düşen insanların bir kısmı burada. Manavgat’ımızda üreten ve yazan insanların olmasından dolayı gurur duyuyorum. Antalya’dan ve ülkemizin farklı bölgelerinden gelen yazarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Onların yazdığı her bir satırda, kendimizden bir şeyler buluyoruz. Okuma kültürünü yeniden kazanmalıyız. Yazılan satırların her birisinde bu ülkenin gerçeğini, hayallerini ve yaşanmışlıklarını görüyoruz. Geleceğe dair umutlarımızı canlı tutuyoruz.  Bizlerin amacı, sanata ve sanatçıya destek veren, insanları günlük meşakketlerinden bir nebze uzaklaştırabilmek. Katılım gösteren tüm sanatçılarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.