CHP'Lİ ÖZER: BESİCİNİN DE KADERİ BORÇ YÜZÜNDEN İNEĞİNİ SATMAK MI?

BESİCİ ZORDA, İCRA AHIR BOŞALTIYOR! BESİCİNİN DE KADERİ BORÇ YÜZÜNDEN İNEĞİNİ SATMAK MI? 

20 Ekim 2022
CHP'Lİ ÖZER: BESİCİNİN DE KADERİ BORÇ YÜZÜNDEN İNEĞİNİ SATMAK MI?

 CHP’li Özer, Meclis’teki konuşmasında borçları nedeniyle hayvanlarını internetten satışa çıkaran yüzlerce besici olduğuna dikkat çekerek, Balıkesir İcra Dairesi’nin de bir besicinin 97 ineği için ihale ilanı verdiğini söyledi. Özer “Besiciler zorda, icra ahır boşaltıyor” dedi.

 

Artan yem fiyatları başta olmak üzere yüksek girdi maliyeti nedeniyle besiciler zor günler yaşıyor. Borçlarını ödeyemeyen ve hayvanlarını satışa çıkarmaya mecbur kalanların yanısıra bazı besicilere de icra geliyor. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, önceki gün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Balıkesir İcra Dairesinin verdiği ilana dikkat çekerek; bir besiciye gelen icra yüzünden tam 97 ineğin satılacağını söyledi. İnekler için yaklaşık 1,3 milyon liralık bedel gösterildi. Özer, “Maden işçisine ölümü kader biçen bu ölçüsüz iktidar, besicinin de ineğini satmasını kader diye niteleyebilir” dedi.

YEM ARTIŞI FITRAT MI?

CHP’li Özer konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

 

“Besiciler zorda! İnternette yüzlerce, hayvan satışı ilanı var. Balıkesir İcra Dairesi de bir ilan vermiş; gebe, sağmal, damızlık 97 inek yaklaşık 1,3 milyon liradan satışa çıkıyor. Çünkü ineklerin sağlığı, bakımı ve yem ihtiyaçları için besici kredi çekiyor ama girdiler hep artıyor; ödeyemeyince başka kredi çekiyor ama onu da ödeyemiyor, icra da ahır boşaltıyor. Şimdi, maden işçisine ölümü kader biçen bu ölçüsüz iktidar, besicinin de ineğini satmasını ‘kader’ diye nitelendirebilir. Yem fiyatlarının son yılda, bir yılda yüzde 70’lerin üzerinde zamlanmasına ‘fıtrat’ diyebilir. Hatta maliyeti 10 lira olan çiğ süte 8,5 lira satış fiyatı belirlenmesini yazgı sayabilir. Ama sevgili halkımız, kanmayınız, buz gibi bir sansür yasası çıkarıp ‘dezenformasyonla mücadele’ diyerek bilgiyi bal gibi kendisi çarpıtan bu iktidar ve ortakçısını önümüzdeki seçiminizde başınızdan atınız.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.