ALANYA’DA ORMAN YANGINI ÇIKARAN ŞAHIS YAKALANDI

Alanya Asmaca Kepez Sokak mevkiinde 24/06/2022 saat 00.30 sularında meydana gelen orman yangınını çıkaran Halil YANIK adlı şahıs, Alanya Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve Jandarma Kolluk Kuvvetlerince suçüstü yakalandı. 

24 Haziran 2022
ALANYA’DA ORMAN YANGINI ÇIKARAN ŞAHIS YAKALANDI

Saat 00.30 sularında Alanya Orman İşletme Müdürlüğü Çakıllıca Kulesinin rütin gözetleme esnasında ateşi görüp ilk müdahale ekiplerini yönlendirmesinin ardından,  kule görevlisi;  yangın seyrini gözetlerken  bir adet motorsikletin aynı mevkiiden yukarı asfalt yolda hızla hareket ettiğini ve birbirine yakın mesafelerde motorsiklet kullanıcısı tarafından 3 ayrı yerde ateş attığını görmesiyle birlikte   hemen ilk müdahale ekiplerini takip için yönlendirmesiyle, takip başlamış. Bu esnada bir grup ilk müdahale ekibi Asmaca Kepez Sokak Mevkiinde  (yaklaşık 5 metrekare),Çalıkoluk mevkiinde (yaklaşık 5 metrekare),Ardıç Evliya mevkiinde(yaklaşık 15 metre kare) çıkan orman yangınlarına hemen müdahale ederken bir ekip te kulecinin yönlendirmeleri, muhtemel geçebileceği yerleri düşünerek, Asmaca köy muhtarını, mahalle esnafları vs ulaşabileceği yerlere telefonla irtibata geçerek yolların kesilmesini sağlayarak sıkı bir takip yapılmış,  , Dereköy mahallesinden 1994 doğumlu Halil YANIK adlı şahısın dördüncü bir ateş yakarak, başında tüfek ve diğer tutuşturucu malzemelerden oluşan suç aletleriyle birlikte bekler vaziyetteyken Alanya Orman İşletme Müdürlüğü personelince uzaktan takibe alınmış olup, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının bilgilendirilmesi ve talimatları doğrultusunda Jandarma kolluk kuvvetleriyle birlikte suçüstü yakalanmıştır.

Jandarma ve olay yeri inceleme ekibi geldikten sonra şahıs üzerinde bulunan tüfeğe el konulmuş, sırt çantasında yapılan incelemede ateş yakmada kullanılabilecek çok sayıda kibrit ,çakmak, çıra, kolonya şişesi vb. malzemeler tespit edilmiştir. İlgili şahıs Çakıllıca Kulesinde görevli personelin titiz takibi, Alanya  Orman İşletme Müdürlüğü ilk müdahale ekibinin, Cumhuriyet Savcısı ve Jandarma kolluk kuvvetlerinin  başarılı koordinasyonu ile saat 03.00 sularında göz altına alınıp jandarma tarafından olay yerinden götürüldü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.