REHABİLİTASYON MERKEZİ’NE ENFEST KAPSAMINDA 1000 ZİYARETÇİ

Özel Bireyler piknikte buluştu 

18 Mayıs 2022
REHABİLİTASYON MERKEZİ’NE ENFEST KAPSAMINDA 1000 ZİYARETÇİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali’ (ENFEST) kapsamında özel bireyler aileleriyle birlikte piknikte buluştu. Ayrıca, ENFEST kapsamında Döşemealtı İlçesine bağlı okullardan 1000 öğrenci farkındalık için Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. 

 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl Mayıs ayının 2. haftası farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali (ENFEST) birbirinden güzel etkinliklere sahne oldu. Festival kapsamında Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Kepez Kent Ormanda piknikte bir araya geldi. Dans edip aileleriyle halay çeken özel bireyler doyasıyla eğlendi. Öğrencilere, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan uçurtmalar hediye edildi. 

1000 ÖĞRENCİ ZİYARET ETTİ

Ayrıca Döşemealtı İlçesine bağlı okullardan öğretmenler ve öğrenciler 50’şerli guruplar halinde festival boyunca Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek farkındalık etkinliklerine katıldı. Festival süresinde yaklaşık 1000 öğrenci Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. 

ÖZEL ARKADAŞLARIMIZLA GÜZEL ZAMAN GEÇİRDİK

Mustafa Ayten Aydın Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Erarslan, farkındalık etkinliğini çok beğendiğini ifade ederek etkinlikler kapsamında neler yaptığını anlattı. Erarslan, “ Özel arkadaşlarımızla birlikte etkileşim içinde olmaktan çok mutlu oldum. İnşallah onlarda mutlu olmuşlardır. Bileklik, ayraç ve ebru sanatı etkinlikleri yaptık” dedi. 

NORMAL OKULLARDA DA BÖYLE ETKİNLİKLER DÜZENLENMELİ

Bir başka öğrenci Sude Naz Değirmenci, “Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bize böyle güzel bir imkan sağlayarak buraya getirmiş olması beni çok mutlu etti. Burada arkadaşlarımızla voleybol oynadık, onların yaptığı gibi atölye masalarında boyamalar yaptık. Bizimle birlikte özel arkadaşlarımız sohbet etti. Bence bizim geldiğimiz gibi normal okullara da böylesi güzel etkinlikler düzenlenmeli ve sık sık bir araya gelmeliyiz” diye konuştu. 

ÖĞRENCİLER ZİYARETTEN ÇOK MUTLU 

Özel Gereksinimli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Av Mustafa Kılınç, “ENFEST kapsamında, Döşemelatı’nda bulunan eğitim kurumlarından öğrencileri okulumuza davet ettik. Gelen öğrenci arkadaşlarımızın bizdeki öğrenci arkadaşlarımızla tanışmasını kaynaşmasını hedefliyorduk. Misafir öğrencilere yaptıkları etkinliklerdeki ürünleri hatıra amaçlı hediye ediyoruz. Gelen geri dönüşlerde öğrencilerin ziyaretlerden çok mutlu olduklarını öğrendik. Büyükşehir Belediyesi olarak onları her zaman misafir etmekten onur duyarız” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.