BAŞKAN UYSAL, ‘SOMUT ADIMLAR ATILMALI’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz’de Biyoçeşitlilik karma sergisinin açılışında çevre konusunda somut adımların atılması gerektiğini belirterek “Doğrudan alana müdahale eden etkinliklere ihtiyaç var. Belediye olarak eylem planı hazırladık. Uyguluyoruz” dedi. 

12 Mayıs 2022
BAŞKAN UYSAL, ‘SOMUT ADIMLAR ATILMALI’

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlendiği Çevre Festivali kapsamında Akdeniz’de Biyoçeşitlilik karma sergisi, Aydın Kanza Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi, Akdeniz’de nesli tükenen ve tükenmekte olan deniz canlıları ve deniz kirliliği gibi konularda renk ve motifleriyle farkındalık yaratmak isteyen sanatçı ve akademisyenlerin eserlerinden oluşuyor. 15 Mayıs’a kadar açık kalacak sergi, akademisyen ve sanatçı Can Gökçe’nin küratörlüğünde, akademisyen ve sanatçı Solmaz Selçuk’un koordinatörlüğünde hazırlandı. Serginin açılışına Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı.

Başkan Uysal, açılışta yaptığı konuşmada, çevre konusunda artık somut adımlar atılması gerektiğini dile getirdi. Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Doğrudan alana müdahale eden etkinliklere ihtiyaç var. Hobimsi faaliyetlerinin ötesinde direk sahada ele alıp doğru bildiklerimizi söylemeye çok ihtiyaç var. Belediye olarak eylem planı hazırladık. Uyguluyoruz. Geliştirerek bunu devam ettireceğiz. Burada doğada yaşanan ağır tahribatı sanat yoluyla insanların dikkatine sunan estetik bir sergiyle Çevre Festivalimizi açıyoruz.”

Başkan Uysal, konuşmasının ardından sergide eserleri yer alan sanatçılara katılım belgelerini takdim etti ve sanatçılarla birlikte sergiyi gezdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.