BÜYÜKŞEHİR’DEN SAHİL TEMİZLİĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Deniz Bizim, Plaj Bizim, Çöpümüze Sahip Çıkalım’ sloganıyla Konyaaltı sahilinde temizlik yaptı. 

09 Nisan 2022
BÜYÜKŞEHİR’DEN SAHİL TEMİZLİĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi kıyıların ve denizlerin korunmasına yönelik farkındalık oluşturma amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. ‘Deniz Bizim, Plaj Bizim, Çöpümüze Sahip Çıkalım’ sloganıyla Konyaaltı sahilinde Naciye Havva Manavuşak Ortaokulu’ndan 120 öğrencinin katılımıyla kıyı temizliği gerçekleştirildi. İkili gruplara ayrılan öğrenciler, tüm sahili dolaşarak bulabildikleri çöpleri topladı. Cam, plastik, metal, maske ve izmarit gibi çöpler ayrıştırılarak sahilde sergilendi. 

DENİZLERE YILDA 10 MİLYON TON ÇÖP KARIŞIYOR

Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürü Aliye Ergendedeoğlu, bu tür çalışmaların farkındalık yaratmak adına son derece önemli olduğunu belirtti. Ergendedeoğlu: “Okyanus ve denizlere ulaşan çöpler, deniz ekosisteminin bozulmasına ve çevre sorunlarına yol açıyor. Denizdeki kirliliğin asıl sebebi kıyılara bilinçsizce atılan çöplerdir. Uluslararası araştırmalara göre yılda 10 milyon ton karasal kaynaklı çöpün denizlere ve okyanuslara karıştığı tahmin edilmekte. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de ‘Deniz Bizim, Plaj Bizim, Çöpümüze Sahip Çıkalım’ sloganıyla bu konularda farkındalık yaratmak amacıyla öğrencilerle temizlik yapıyoruz. Denizlerimize sahip çıkalım” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.