DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NDAN ANTALYA BİLİM MERKEZİ’NE ÖVGÜ

Kepez Belediyesi’nin Dokumapark’ta açılışını gerçekleştirdiği Bilim Merkezi ve BilimFest’i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Gerçekten çok etkilendim. Benim, bugüne kadar Türkiye’de gördüğüm bilim merkezlerinin içinde en iyisi oldu.” dedi. 

02 Nisan 2022
DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NDAN ANTALYA BİLİM MERKEZİ’NE ÖVGÜ

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ve BilimFest’i Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gezdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek eşlik etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün hediye ettiği, Bilim Merkezi ve BilimFest’in logosunun bulunduğu turkuaz renkteki montu giydi.  Çok sayıda ziyaretçinin bulunduğu BilimFest’i gezen Bakan Çavuşoğlu, Antalyalıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, oldukça büyük bir alanı kapsayan festival alanının bir bölümünü Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün kullandığı bagi aracı ile gezdi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ÇOK ETKİLENDİM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Bilim Merkezi ve BilimFest’teki gezi ve incelemelerin ardından bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu,”Gerçekten çok etkilendim.” dedi.  İlk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açılışını gerçekleştirdiği BilimFest’i ziyaret ettiğini bildiren Çavuşoğlu, “Bilim Merkezi’ni de Hakan Başkan bana anlatırdı. Ben canlandırmaya çalışırdım. Bugün ziyaret edince kafamda canlandırdığım bilim merkezinin çok ötesinde… Her hande benim, bugüne kadar Türkiye’de gördüğüm bilim merkezlerinin içinde en iyisi oldu. Bugün festivalde gördüm ki, gençlerimiz çok ilgi gösteriyor. Milli teknoloji ürünlerimiz burada sergilenmiş, özellikle savunma sanayi ile ilgili teknoloji ürünlerimiz gençlerimize uzmanlarımız tarafından anlatılıyor. Çok etkilendim. Diğer taraftan güvenlik birimlerimiz gerek jandarmamız, gerekse polisimiz aynı zamanda pilotlarımız insanlarımızın güvenliği için alınan tedbirleri, merak ettiklerini vatandaşlarımıza çok güzel bir şekilde anlatıyorlar. Onlara da çok teşekkür ederim. “ dedi.

HAKAN BAŞKAN’A GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR

Antalya Bilim Merkezi’nin ziyaretçi kabulüne resmi açılış öncesi başladığını ve hafta da 5 bin kişinin burayı ziyaret ettiğini bildiren Bakan Çavuşoğlu, “Burada gençlerimize hayal ettiklerini yapma imkanı veriliyor. Bir tarafta tüm teknolojilerle ilgili bilgiler sunuluyor. Arabadan tutunda ev eşyalarına kadar uzay teknolojilerinden rüzgar enerjisine kadar her şey burada anlatılıyor. İnsanların hayal ettiği konularda, yapmak istediklerine de imkan sağlıyor. Vizyon yoksa onunla ilgilide bilgilendirilerek, gençlerimizin yönlendirilmesi sağlanıyor. Hakan başkanımızı gönülden tebrik ediyorum.”diye konuştu.

ÜNİVERSİTELERİMİZİN DESTEĞİ ŞART

Bu tür etkinliklerin üniversitelerin desteği olmadan olmayacağına da değinen Çavuşoğlu, “ Bilim Festivali’nde Akdeniz Üniversitemizin TEKNOPARK’ı var. Antalya’da 5 üniversitemiz var. Antalya Bilim Üniversitesi rektörümüzde burada bizimle. Bugün, Akdeniz Üniversitemizin içindeki TEKNOPARK’ın da neler yaptığını gördük. “dedi.

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.