HAMİLELİK DÖNEMİNDE TÜKETEBİLECEĞİMİZ TATLILAR!

Pasta Şefi Didar Yanar konu hakkında bilgiler verdi. 

31 Mart 2022
HAMİLELİK DÖNEMİNDE TÜKETEBİLECEĞİMİZ TATLILAR!

Tüm anneler eminim ki bir aşerme döneminden geçmişizdir. Uzmanlara göre aşerilen besin sağlığa zararlı olmadıkça o tatlının yenmezi tavsiye edilir. Böylece yeme dürtüsü giderilmiş olacaktır. Fakat burada önemli olan nokta aşırı şeker ve karbonhidrat barındıran yiyeceklerden ne kadar tüketilmesi gerektiğidir.  

Aşerme haricinde aşırı şekerli ve karbonhidratlı gıdalar tüketmenin anne ve bebeğe bir faydası yoktur. Bu tür gıdalar annenin kilo almasına ve şeker hastası ise olumsuz bir hal almasına sebep olabilir. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmeli. Bu tür tatlılar vitamin açısından daha kuvvetli tatlılardır.  

Fazla tatlı tüketmek annede kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olur. İnsülin hormonun salgılanmasının artması kısa sürede daha çok acıkmanıza neden olur. Bu durum gestasyonel diyabet veya kalıcı şeker hastalığına zemin hazırlar.  

Kâğıdı kalemi hazırlayın size mükemmel iki tarif vereceğim. Tam da hamileyken tatlı krizine iyi gelecek pratik tarifler. 

GRANOLA 

MALZEMELER 

Yulaf ezmesi 100 gr 

Hindistan cevizi 50 gr 

Ceviz 50 gr 

Badem 50 gr 

Tahin 50 gr 

Kuru kayısı 80 gr 

Kuru üzüm 80 gr 

Bal 80 gr 

Tereyağ 60 gr 

Su 50 gr 

YAPILIŞI 

Ceviz ve bademleri doğrayıp hafif renk alana kadar kavurun. Kuru kayısıları küp küp doğrayın. Yulaf ezmesi, Hindistan cevizi, kuru üzümle birlikte hepsini bir kapta karıştırın. Tahin, bal, tereyağı ve suyu tencerede ısıtın. Tüm malzemeyi birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek üzerine serin. Önceden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ya da fansız fark etmez 160 derecede 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ufalayıp yoğurda, dondurmaya ya da sade olarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun, şifa olsun. 

 

YULAFLI KURABİYE 

MAZLEMELER 

Kakao 25 gr 

Muz büyük 2 adet 

Yulaf ezmesi 150 gr 

YAPILIŞI 

Muzları ezip kakao ile karıştırın. Yulafı ekleyip top haline getirin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek üzerine serin. Önceden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ya da fansız fark etmez 180 derecede 20 dakika pişirin.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.