KEPEZ’DE ‘DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ’NE ÖZEL ETKİNLİK

Kepez Belediyesi ve Antalya Down Sendromlular ve Engeliler Derneği işbirliğiyle düzenlenen Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde, bir araya gelen özel çocuklar yetenekleriyle geceye damga vurdu. 

22 Mart 2022
KEPEZ’DE ‘DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ’NE ÖZEL ETKİNLİK

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde, özel çocuklar farkındalıklarını yetenekleriyle ortaya koydu. Kepez Belediyesi ve Antalya Down Sendromlular ve Engeliler Derneği işbirliğiyle Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde, ‘Down Sendromlular Farkındalık Yemeği’ düzenlendi. Özel çocukların aileleri ile birlikte katıldığı etkinliğe Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Kepez Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Antalya Down Sendromlular ve Engeliler Derneği Başkanı Gülcan Ay ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde özel çocuklar ve aileleri ile bir araya gelmekten büyük onur duyduğunu dile getiren Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Özsoy, “Ben bugün en mutlu olduğum yerdeyim. En mutlu olduğum yer bu çocuklarımızın yanı. Belediye olarak çocuklarımızın her zaman yanındayız. Başta Başkanımız Hakan Tütüncü olmak üzere her zaman çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olmaya çalıştık ve her zamanda olmaya devam edeceğiz. Her sene +1 Down Sendromlular Günü’nde bu yemeğimiz geleneksel oldu. Bu birlikteliğimiz nice yıllar devam edecek. Sadece bir gün değil, her gün yanınızda olacağız. “ dedi.

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN BİRLİKTEYİZ

Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay da, “Dünya down sendromlular farkındalık günü etkinliğinde Antalya Down Sendomlular ve Engelliler Derneği olarak, bu sene yedincisini düzenlediğimiz farkındalık yemeğimizde özel çocuklarımız ve aileleri ile birlikte eğlendik. Bu yemekte bizimle birlikte beraber olan Antalya’daki engelli sivil toplum örgütü temsilcileri ve onların üyeleri, yerel yönetimler ve kamu kurum temsilcileri ile bir arada farkındalık yönünde bir gece gerçekleştirdik. Burada çocuklarımız mutluydu, biz mutluyduk. Önemli olan onlarla birlikte olmaktı. Aslında bir gün değil her gün birlikte olmaktı. Burada yaptığımız birlikte yaşayabilirizi herkese göstermekti. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.

İYİKİ VARSINIZ BAŞKANIM

Bazı başarılar elde edilirken yol arkadaşlığının çok önemli olduğuna değinen Başkan Ay, “Biz, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanımızda şunu gördük. Herkes bir iş yapabilir, ancak başarıyı sağlayan gönüllülükle yapılan işlerdir. Bu yolda da bize hep şunu öğütledi. ‘Siz arkanıza bakmayın, biz sizin arkanızdayız, siz önünüze bakın. Biz elimizden gelen desteği her zaman size vermeye hazırız.’ İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız. Bir gün değil her gün bizim yanımızdasınız. “ dedi.

EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİSİ

Konuşmaların ardından özel çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlenme imkanı buldu. Engelsiz Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin ritm gurubu geceye damga vurdu. Özel çocuklar, seslendirdikleri şarkılar, piyano resitali ile ne kadar güzel yeteneklere sahip olduklarını gösterdiler.  Gecede sevgilerin ekildiği atölyede üretilen özel çocukların el emeklerinin yer adlığı serginin açılışı da gerçekleştirildi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.