BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİME DESTEK

Üreticiye uygulamalı ağaç budama ve aşılama eğitimi 

16 Mart 2022
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİME DESTEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarımda verimi arttırmak amacıyla üreticilere ağaç budama ve aşılama eğitimleriyle destek oluyor. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yerelden kalkınma projeleri kapsamında üreticilere yönelik desteklerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, narenciyenin başkenti Antalya’nın farklı ilçelerinde uygulamalı eğitimleri tarımda verimi arttırmayı hedefliyor. Geçtiğimiz günlerde Konyaaltı’nda gerçekleştirilen ağaç budama ve aşılama eğitimi bu kez Muratpaşa ilçesinde düzenlendi. 

UYGULAMALI GÖSTERDİLER

Eğitimlerde Büyükşehir Belediyesi’nin teknik ekipleri portakal, limon, elma, nar, ceviz ve zeytin ağaçlarında budama işleminin nasıl yapılacağını anlattı. Verimi arttırmak amacıyla budamanın önemini anlatan ekipler, uygulamalı olarak ağaçların nasıl budanacağı gösteriyor. Daha sonra ise üreticilere aşılama, aşılama çeşitleri ve aşıya yapma yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimin sonunda ise üreticilere sertifika verildi.

ÜRETİCİLER ÇOK MEMNUN

Ağaç budama ve aşılama eğitiminin katılıcılarından Gülsüm Uyanık, öğrenmek ve kendi yapmak amacıyla eğitime katıldığını belirterek, çok faydalı olduğunu söyledi. 

Refik Ekici ise ağaç budama ve aşılama yapmayı bilmediğini öğrenmek ve bilinçlenmek için eğitimlere geldiğini aktardı. 

Korkuteli’nde badem yetiştirmeye başladığını söyleyen Gülçin Karagözoğlu ise “Bu konuda tecrübemiz yok. Eğitimlerden baya bilgilendim. Bahçemizde uygulama ile pekiştireceğim. Çok faydalı oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin bize böyle bir imkan sunmasından dolayı teşekkür ederim” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.